Első férfi Európa-bajnoki címét nyerte az önálló Szerbia, miután a bécsi döntőben 3:1-re legyőzte Olaszországot. A bronzmeccsen a csalódott oroszok 3:1-re kikaptak a lengyelektől.

A Világliga-címvédőként esélyesebbnek számító orosz válogatott ugyanúgy elbukott az elődöntőben, mint két évvel ezelőtt, Törökországban, és a bronzmeccsre ugyanúgy nem tudott maximális motivációval odaállni, így a mindig rendkívül lelkes lengyelek a legutóbbi Európa-bajnokság aranyérme után most bronzot nyertek.

A fináléban két olyan csapat találkozott, amely a közelmúltban jelentős változáson, fiatalításon esett át. Az olaszok az egész idényben kiválóan teljesítettek, hiszen bejutottak a Világliga nyolcas döntőbe is, ezzel a második hellyel pedig megkoronázták a 2011-es évüket, ez mindenképpen Mauro Berruto szövetségi kapitány remek munkáját támasztja alá. Túlzás nélkül állítható, hogy a fantasztikus szerbeknél Igor Kolakovics csodát tett, a veterán Ivan Miljkovics az elrontott tavalyi világbajnoki elődöntővel szemben most nyerőember volt és a csúcsra ért, hiszen ő lett a torna legértékesebb játékosa.

Európa-bajnokság, férfiak

Helyosztók (Bécs)
Döntő: Szerbia – Olaszország 3:1 (–17, 20, 23, 24)
A 3. helyért: Lengyelország – Oroszország 3:1 (23, –18, 21, 19)

Statisztikák, cikkek, képek ide kattintva!

Címkék: európa röplabda európa bajnokság

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr743236876

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása