Az Albrecht-Miskolci VSC-MISI 3:2-re nyert a Veszprémi Egyetemi SC otthonában a női NB I alapszakaszának második fordulójában.

Akik az első szettben 20:17-ig szépen meneteltek a borsodiak, utána határozott nyitásokkal fordított a VESC. A folytatásban megrázta magát az MVSC, és kiegyensúlyozott, látványos játékkal hozta a második és a harmadik szettet is. Ekkor Szajkó Tímea jól blokkolt, Kovács Edina ügyesen támadott, és a többiek szintén hozták magukat.

A negyedik szettben megint a Veszprém irányított, aztán 7:5-re vezetettek a vendégek, majd 14:10-es hazai előnyt mutatott az eredményjelző. 21:17 után még fellángolt az MVSC és 24:24-re alakította az állást, de a hajrá a hazaiaké volt. Az ötödik szettben a vendégek villámrajtot vettek: 7:1-ig Leidgeb nyitott, utána pedig a borsodi csapat biztosan hozta a szettet és így a meccset is.

NB I, nők, alapszakasz, 2. forduló

Veszprémi Egyetem SC – Albrecht-Miskolci VSC-MISI 2:3 (21, –22, –15, 24, –7)

Veszprém, 100 néző. Játékvezetők: Pőcze, Mezei
Veszprém: Tobak E., Földesi, Kovács A., Szelle D., Környei, Jezerniczki. Csere: Erdősi (liberó), Pintér E., Dordzsceren, Telek, Pós, Molnár. Edző: Katona Péter
Miskolc: Oláh Cs., Leidgeb, Rédei, Kovács E., Szajkó, Szabó B. Csere: Nagy Zs. (liberó), Csarkó, Sitkei, Kiss, Pető. Edző: Toma Sándor

EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK

Katona Péter:
– A vereség fő oka egyértelműen a nyitásfogadás volt. Támadójátékban nagyon jók voltunk, a szervezettségen sokat tudtunk javítani, s ebből sok pontot tudtunk hozni a mérkőzésen. Sajnos a vereség az ötödik szettben a rossz nyitásfogadásainknak volt köszönhető, rengeteg olyan volt, hogy még feladni sem sikerült a fogadásból a labdát, s ez leginkább a fáradtságra vezethető vissza. Nagyot küzdött a csapat, a mérkőzésben benne volt a győzelem is. Mezőnyben és sáncban is javultunk az előző összecsapáshoz képest, ha nyitásfogadásban is legalább húsz-harminc százalékkal jobban teljesítettünk volna, akkor hoztuk volna a mai mérkőzést.
Toma Sándor: – Az elején a hosszú út meglátszott a teljesítményünkön. Hozhattuk volna simábban is a meccset, de örülök, hogy fejben összeálltunk és győzelemmel fejeztük be a találkozót.

(forrás: Borsod Online, hajraveszprém.hu)

Címkék: bajnokság veszprém miskolc röplabda nb1 mvsc vesc

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr543236741

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása