Bár a csoportban Bulgáriától és Szlovákiától is kikapott a címvédő lengyel válogatott a férfi Európa-bajnokságon, a rájátszás során elbúcsúztatta az egyik házigazdát, Csehországot, és továbblépett a negyeddöntőbe, ahol ismét a szlovákokkal találkozik!

A rájátszás során a legutóbbi ezüstérmes franciák Törökország, a két évvel ezelőtti bronzérmes bolgárok pedig Észtország ellen arattak papírforma-sikert. A címvédő lengyelek óriási csatában győzték le a hazai környezetben szereplő Csehországot, a nap egyetlen ötjátszmás meccsén pedig a C-csoportból Belgium ellenében csupán jobb szettaránnyal továbbjutó Finnország két óra húsz perc játék után elbúcsúztatta Szlovéniát!

A nyolc között az aranyérmet védő Lengyelország újra szembetalálkozik a torna eddigi meglepetéscsapatával, a csoportból veretlenül továbbjutó Szlovákiával, amelytől hétfőn 3:1-re kikapott! Hatalmas csatát ígért az oroszok és a bolgárok összecsapása. Ez a két együttes a 2009-es törökországi Európa-bajnokságon a bronzmeccsen is találkozott, akkor Bulgária nyert 3:0-ra. Az idei Világliga-sorozatban azonos csoportban szerepeltek, négy meccsükből három alkalommal Oroszország győzött!

A szerbek és a franciák a tavalyi Világligában voltak azonos kvartettben, és négy egymás elleni meccsükből háromszor Szerbia nyert. Az olaszoknak és a finneknek is van közös közelmúltjuk, hiszen a két évvel ezelőtti Európa-bajnokság egyik középdöntő-csoportjában összefutottak. Az egy tétnélküli meccs volt az utolsó fordulóban, hiszen már mindkét együttes biztos kieső volt. 3:0-ra győzött Olaszország.

Európa-bajnokság, férfiak
Rájátszás

Bécs
Franciaország – Törökország 3:1 (19, 23, –19, 21)
Szlovénia – Finnország 2:3 (–18, 21, –23, 18, –12)
Karlovy Vary
Bulgária – Észtország 3:0 (20, 23, 22)
Csehország – Lengyelország 1:3 (–23, 22, –29, –18)

A negyeddöntő párosítása (szeptember 15. csütörtök)

Bécs

Szerbia – Franciaország
Olaszország – Finnország
Karlovy Vary
Oroszország – Bulgária
Szlovákia – Lengyelország

Címkék: európa röplabda európa bajnokság

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr823228247

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása