A Sümegi RE 3:0-ra kikapott a Vegyész RC-Kazincbarcika otthonában a férfi NB I alapszakaszának első fordulójában. A vereség ellenére a dunántúliak bemutatkozása nem volt rossz.

A nagyon komoly játékerőt képviselő Kazincbarcika katlanjában kétszáz harsány szurkoló buzdítása közepette kellett megvívnia első NB I-es csatáját a Sümegnek. Kicsit megilletődötten kezdett a Veszprém megyei gárda, a Vegyész gyorsan ellépett (6:2). Sikerült rendezni a sorokat és a második technikainál már belátható távolságba került a dunántúli csapat (16:14). Húsz pontig ez a távolság megmaradt, és a kevésbé összecsiszolódott Sümeg a végjátékot már nem bírta (1:0).

A folytatásban javult a látogatók játéka, igaz, hogy vezetett az ellenfél 8:6-ra, de a következő pihenőnél már a Sümegnél volt az előny (15:16). A két fél 22:20-ig fej-fej mellett haladt. Ekkor a tapasztaltabb borsodiak ismét a maguk javára döntötték el a szettet (2:0). A harmadik etapban hitehagyottá vált a Sümeg (4:1 és 8:3). A vendégek hat-hétpontos távolságból követték a házigazdát, akiket már nem tudtak hibára kényszeríteni (3:0).

A Sümeg bemutatkozása az élvonalban a vereség dacára nem volt rossz. Az új edzővel egységesebb koncepció mentén indulhat el az együttes.

Fehér Tibor, a Sümeg edzője: – A nagyobb játéktudást képviselő Kazincbarcika nyert, nekünk még sokat kell dolgoznunk, de helyenként szép játékot mutattunk. Egyelőre ezt még folyamatosan nem tudjuk produkálni.

NB I, férfiak, alapszakasz, 1. forduló

Vegyész RC-Kazincbarcika – Sümegi RE 3:0 (18, 21, 15)

Kazincbarcika, 200 néző. Játékvezetők: ifj. Szabó P., Pőcze
Kazincbarcika: Lehoczky L., Bokor E., Gulyás, Csizmadia, Dudás T., Juhász P.. Csere: Szántai (liberó), Lehoczky G., Orosz, Kiss, Germuska, Árva. Edző: Dudás András
Sümeg: E. Petre, Németh Z., Lakics, Cziczó, Gőczi R., Puspán. Csere: Kaposi (liberó), Soós, Bedőcs. Edző: Fehér Tibor

(forrás: Veszprém megyei Napló)

Címkék: bajnokság röplabda nb1 kazincbarcika sümeg vegyész

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr113220775

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása