Néhány évvel ezelőtt fantasztikus csatákat vívott egymással a Nyíregyháza és az Eger. Az akkori összecsapások bajnoki címekről döntöttek, a két város pedig minden kétséget kizárva a magyar női röplabdasport fellegvárának számított.

Jó hír, hogy ismét szemtanúi lehetünk a felek rivalizálásának, ugyanakkor fájó, hogy mindez a második vonalban következik be. Sajnálatos módon a szabolcsiakat is elérte a válság. A többszörös bajnok nem vállalta az NB I-es indulást. Ez a helyzet nem számít újdonságnak manapság. A szövetség elkészítette a női NB II két csoportjának beosztását. Keleten és nyugaton is egyaránt hét együttes feszül egymásnak. Előbbi régióban az említett NRK-Nyíregyháza és a VIKSZ-Agria RC-Eger mellett ott lesz a Jászberényi RK, a Tiszavasvári, a Szegedi RSE, a Debrecen és a Honvéd Zrínyi.

Érdekesség, hogy a Tiszavasvári csapatában az élvonaltól visszalépő Nyíregyházi Főiskola SE játékosai fognak szerepelni. A Keleti-csoport erős lesz ezáltal. Érdekesség, hogy nyugatra kapott besorolást a Kalocsa. Az alföldiek kérték, hogy ott versenyezhessenek, ugyanis így kisebbek lesznek kiadásaik. A bajnokság október 2-án rajtol. Gáspárdy György egri ügyvezető tájékoztatása szerint a klub szeptember 18-án ismét megrendezi a Szüreti Kupa felkészülési tornát. A Dr. Kemény Ferenc Sportcsarnokban esedékes viadalon várhatóan NB II-es alakulatok kapnak meghívást.

(forrás: agriasport.hu)

Címkék: eger agria röplabda nb ii

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr573204865

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

háló 2011.09.06. 20:09:48

A néhány évvel ezelötti meccsekhez a Nyiregyháza-Eger összecsapás nem hasonlítható.Az NBII-re a kutya sem kiváncsi.
süti beállítások módosítása