A délelőtti, Dunaferrtől elszenvedett vereség után, az osztrák Union Arbesbach ellen játszotta második mérkőzését a Hírös Kupán a házigazda Kalo-Méh-Kecskeméti SE. Az alföldieknek ezúttal sem jött össze a siker.

– Attól féltem, hogy a délelőtti, ötjátszmás mérkőzés sokat kivett a fiúkból, és nem tudják kipihenni magukat délutánra – mondta a meccs után Gyurkó Sándor, a Kecskemét edzője. – Szerencsére nagyon sportosan álltunk oda, és ezért tudtunk egy jó három-kettes meccset játszani az osztrákokkal. Teljesen más a hangulatom ezután a három-kettes vereség után, mint a délelőtti után. Sajnos nem sikerült nyernünk, és csak az ötödik helyért fogunk játszani, de rengeteg pozitívumot tudtam leszűrni a mai tíz játszmából, nyilván nagyon sok negatívat is, de azokból is próbálunk majd tanulni.

A szakvezető kiemelte, hogy együttese rendkívül komoly meccset vívott az észak-osztrák ellenféllel, minden labdamenetben nagy küzdelem volt, a felkészülést mindenképpen nagyon jól szolgálta.

– Annak örülök, hogy tíz játszmát tudtunk ma játszani, csak nagyon kellene már egy kis sikerélmény a fiúknak – folytatta Gyurkó mester. – Valószínűleg vasárnap a Szolnokkal fogunk játszani az ötödik helyért. Mi vagyunk a meccs esélyesei, és legalább az ötödik helyet megpróbáljuk megszerezni, és próbáljuk a kis mozaikokat összerakni, hogy mire elkezdődik a bajnokság, addigra ne legyenek ilyen hibáink. A következő felkészülési torna már a bajnoki rajt után lesz Nagybányán, és nagyon erős mezőny lesz: a román első, második és ötödik helyezett ellen fogunk játszani.

A tréner hozzáfűzte: mindenképpen látja a két héttel ezelőtti Dunaferr Kupához képest a fejlődést, az előrelépést.

– Nyilvánvaló, hogy akik segítenek, támogatnak bennünket, egy kicsit türelmetlenebbek, és kellene is a sikerélmény, mert az motiválóbb, mint az én szavaim. Ha tanulunk belőle, ennek a két három-kettes vereségnek meg lesz a haszna – zárta szavait Gyurkó Sándor.

Hírös Kupa, nemzetközi férfi felkészülési torna, 5. mérkőzés
Kalo-Méh-Kecskeméti SE – Union Arbesbach (osztrák) 2:3 (–22, 26, –17, 21, –12)

(forrás: kesport.hu)
 

Címkék: kecskemét röplabda osztrák hírös arbesbach

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr113200786

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása