A BITT-Kaposvári NRC női együttese a bajnokság átszervezésének köszönhetően a legmagasabb osztályban kezdheti meg szereplését. A fiatal, egységes társaság a középmezőny alsó részét célozza meg az előttünk álló hónapokban.

Elkészült a csapatkép, ebből is látszik, hogy vészesen közeledik a bajnoki rajt. Még egy hét, és útjára indul a labda a női röplabda-bajnokságban. A BITT-Kaposvári NRC együttese augusztus elsején állt munkába, a sok távozónak köszönhetően egy fiatal, tehetséges játékos-állománnyal. A somogyiak az új évadban a legmagasabb osztályban szerepelnek majd, így jó néhány nehéz mérkőzés vár a lányokra.

– Az elmúlt öt hét komoly munkával zajlott, napi két edzéssel. Délelőtt kondi, erősítés, délután technikai feladatok. Elégedett vagyok a lányok munkájával, egységes, fiatal csapat jött össze ebben az évben. Szerintem jól fogadta a csapat az osztályösszevonást, csak pozitív lehet, hogy együtt vagyunk a felsőházzal. Úgy gondolom, hogy a középmezőny vége a realitás csapatunk számára – nyilatkozta Pálfy Marianna.

A csapat legrutinosabb játékosa, Pintér Zsanett feladóátlóként szeretné kihozni magából a lehető legtöbbet. Úgy érzi, sikeres felkészülésen van túl a társaság.

– Elég húzós volt, de szerintem a csapat felkészült a bajnokságra. Örülök neki, hogy az Extraliga és az NB I együtt van. Nehéz lesz a korábbi NB I-es csapatok ellen is, nemhogy az extraligások ellen... – mondta Pintér Zsanett.

A klubvezetés főbb céljai nem változtak: a csapat továbbra is sajátnevelésű játékosokból áll és amatőr alapon működik. A napokban tovább bővült az egyetemisták sora, ugyanis eldőlt, hogy Harmath Zsófia is a Kaposvári Egyetemen folytatja tanulmányait. A BITT-Kaposvár szombaton egy hatcsapatos budapesti felkészülési tornán szerepel majd, ahol az Újpest és a BSE mellett a somogyiakhoz hasonló erősségű együttesek is pályára lépnek. Ez a kupa jó erőfelmérő lesz egy héttel a rajt előtt. A lányok jövő vasárnap 16 órától a Budai XI SE ellen játsszák első bajnoki mérkőzésüket a Városi Sportcsarnokban.

(forrás: kapos.hu)

Címkék: kaposvár röplabda bitt

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr153198093

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása