Rangos felkészülési tornának adott otthont Sümegen a Tatár Mihály Sportcsarnok. A házigazda első osztályú csapata nem kisebb ellenfelekkel mérhette fel, hol áll a felkészülésben a két hét múlva kezdődő pontvadászat előtt, mint a bajnoki- és Magyar Kupa-címvédő Kaposvár, a tavalyi bronzérmes Dunaferr, és az évek óta együtt játszó, rutinos Dág csapata.

A kupa első mérkőzésén a hazaiak kénytelenek voltak a felkészülésben előrébb járó Dág előtt fejet hajtani. A kistelepülés együttese a lehető legkisebb különbséggel diadalmaskodott (–23, –23). Ezután megismétlődött a tavaszi Magyar Kupa-döntő párosítása, ahol a Kaposvár ismét győzni tudott a Dunaferr-rel szemben. A harmadik mérkőzésen a Sümeg hatalmas elánnal vetette magát a küzdelembe a Dunaferr-rel szemben, és végig taktikusan, lendületesen játszva 2:0-ra nyert!

Ezután a Dág le tudta győzni a Kaposvár együttesét, és nagy lépést tett a torna megnyerése felé. Összeszedte magát a dunaújvárosi csapat, és hatalmas csatában győzni tudott a Dág ellen. Az utolsó mérkőzésen sporttörténeti pillanat következett, hiszen Sümeg városában hazai csapat még semmilyen sportágban nem küzdhetett meg az aktuális magyar bajnokkal. Nagy küzdelem és taktikai csata alakult ki a pályán, az ország legeredményesebb röplabdaedzői álltak egymással szemben két jó csapat élén. A hazaiak szakmai igazgatója, Botos Ferenc, és a bajnok edzője, Demeter György is volt már szövetségi kapitány, mindketten sokszoros bajnokok és kupagyőztesek, nemzetközi szinten is bizonyítottak.

Az első szettben végig fej-fej mellett haladtak a csapatok, de a végjátékban pontosabb Kaposvár rövid hosszabbítás után részsikert aratott. Fáradtak a sümegiek, és végül a vendégek győzni tudtak, ezzel ezüstérmesek lettek, a hazaiaknak a bronz jutott. A tornán szereplő csapatok erősségét mutatta, hogy a későbbi győztes Dág csapatát egyedül a negyedik Dunaferr tudta legyőzni.

A végeredmény: 1. Dág, 2. Kaposvár, 3. Sümeg, 4. Dunaferr

A díjakat Kovács Norbert a Veszprém Megyei Közgyűlés Alelnöke, és a csarnok névadója, Tatár Mihály adta át.

Mégsem lesz Sümegen edző Mészáros Péter
A hunvolley.blog információja szerint a korábbi tervekkel ellentétben mégsem lesz a Sümeg edzője Mészáros Péter, mert az alkalmazásához nem tudtak megfelelő anyagi forrást előteremteni. A hírt érdeklődésünkre a tréner megerősítette, a Sümegi RE elnöke, Rédei János viszont elmondta, hogy a hétvégén tettek egy ajánlatot Mészárosnak, és a hét közepéig várják a válaszát.

Címkék: röplabda sümeg

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr943188635

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása