Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi röplabdázók a kedden véget ért Eötvös Kupa nemzetközi utánpótlástornán, amelyen a Dunaferr a harmadik helyen végzett, s a csapatsikerek mellett az egyéni elismerésekből is jutott a fiataloknak.

Véget ért a röplabdázók Eötvös Kupája, amelyen tizenhat fiú és huszonnégy leány utánpótlás-együttes csatázott. A rendkívül rangos nemzetközi megméretésen a Dunaferr is érdekelt volt, ráadásul a több dunaújvárosi játékossal felálló magyar ifjúsági- és serdülőválogatott is részt vett az eseményen.

A sorsolás fintora azonban alaposan megtréfálta a dunaújvárosi érdekeltségű csapatokat, hiszen mindhárom együttes ugyanarra az ágra került, így a legoptimistább remények szerinti házi döntőre nem kerülhetett sor a viadalon. Ennek ellenére nem lehetett panasz a teljesítményre, hiszen a Dunaferr, és a két Dunaferr-játékost (Blázsovits Péter, Neukum Gábor) foglalkoztató ifjúsági-válogatott az elődöntőben találkozott egymással, ahol végül a nemzeti együttes nyert óriási csatában, az első szettet 25:23-ra, a másodikat 33:31-re (!) nyerve.

A korosztályos válogatott a döntőben sem ismert kegyelmet, s a lengyel UKS San Lesko csapatát is két szettben múlta felül, míg a Dunaferr hasonló arányban diadalmaskodott a görög ASA. Evros Soufli ellen, megszerezve ezzel a torna harmadik helyét. Jól szerepelt a serdülőválogatott is, amelyben öt Dunaferr-játékos (Gebhardt Norbert, Gebhardt Áron, Pádár Krisztián, Banai Máté, Putra Tamás) lépett pályára, s a román Bihorul Oradea csapatát megverve végzett az ötödik helyen.

Ahogy az lenni szokott, a megméretés végeztével a különböző kategóriák legjobbjait is megválasztották a szakemberek. A dunaújvárosi röplabdázók innen sem távoztak üres kézzel, hiszen a legjobb támadójátékosnak az ifjúsági-válogatott és a Dunaferr tehetségét, Gebhardt Norbertet választották, míg Földes Mózes, valamint Szabó Balázs bekerültek a torna legjobbjait felvonultató All Star-csapatba.

(forrás: Dunaújváros Online)

Címkék: debrecen dunaújváros röplabda eötvös utánpótlás dunaferr

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr673177604

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása