A továbbjutás reményében lép pályára pénteken, illetve jövő szombaton a lettek elleni olimpiai elő-előselejtezőben a magyar férfi röplabda-válogatott.

A keddi, budapesti felvezető sajtótájékoztatón kiderült, hogy az első, kecskeméti összecsapás jegybevételét a szövetség a sportág helyi utánpótlásának javára ajánlotta fel. A magyar válogatott keddtől a pénteki mérkőzés helyszínén edzőtáborozik, majd a találkozó után, két nap pihenőt követően Gyöngyösön készül a visszavágóra. Lettországba jövő pénteken utazik el a csapat.

A párharc győztese előselejtező-tornán folytatja majd a küzdelmet a londoni olimpiai részvételért. A november 22-27. között sorra kerülő következő szakaszban 12 csapat három csoportban szerepel, a győztesek pedig egy nyolc együttest felvonultató minősítő versenyre jutnak, amelyre jövő májusban kerül sor. Onnan egyetlen csapat jut ki az olimpiára.

A magyar válogatott az elmúlt hétvégén Macedóniában vendégszerepelt, ahol két győzelemmel és egy vereséggel a harmadik helyen végzett, de csak rosszabb játszmaaránnyal szorult a hazaiak és a dánok mögé.

Kántor Sándor szövetségi kapitány a torna után hasznosnak értékelte a részvételt, mert mint mondta, mérkőzéshelyzetekben tudták felmérni a csapat hiányosságait, illetve eredménykényszer nélkül lehetett kipróbálni a különböző taktikai elképzeléseket. Ezek után a kecskeméti edzések során a hangsúlyt a nyitások javítására, valamint a kontratámadásokból való pontszerzésre helyezi. A másik fontos feladat az lesz, hogy a feladók és az ütők között kialakuljon az eredményes játékot elősegítő harmónia.

A szövetségi kapitány elmondta: a csapat célja, hogy mindkét mérkőzést megnyerve tovább tudjon lépni, mert ez szolgálná legjobban a megfiatalított magyar férfi válogatott érdekeit. A kapitány szerint reális esély van a továbbjutásra, a feladat megoldását azonban nehezíti, hogy a Macedóniában megsérült Nagy József helyére már nem lehetett új játékost nevezni a határidő lejárta miatt.

A pénteki első mérkőzés 18 órakor kezdődik a kecskeméti Messzi István Sportcsarnokban.

(forrás: MTI)

Címkék: olimpia kecskemét válogatott lett lettország röplabda

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr493173538

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása