Amint azt a hunvolley.blog szerdán elsőként megírta, átszervezte a bajnokság rendszerét a szövetség, így például az is eldőlt, hogy mindkét kaposvári együttes, a férfi és a női csapat is az élvonalban kezdheti meg szereplését szeptemberben

Mint ismert, a Fino-Kaposvár bajnoki címvédő és Magyar Kupa-győztes együttese a következő szezonban anyagi okok miatt nem vállalja a nemzetközi indulást, így a Demeter-legénység csak a hazai pontvadászatban szerepel majd. A nevezések lezárása után eldőlt, hogy 11 csapatos lesz az NB I-es mezőny.

Férfiak: Kaposvár, Kecskemét, Dunaferr, Kazincbarcika, Dág, MAFC, Csepel, Szolnok, Sümeg, Nyíregyháza, Debrecen

A női szakágban a sorozatos visszalépések miatt alaposan felborult az eredeti terv. A két nyíregyházi együttes, az NRK és a Főiskola SE, valamint az élmezőnyhöz tartozó székesfehérvári MÁV Előre be sem nevezett a bajnokságba, a Kalocsa és az Eger pedig nem vállalta a további NB I-es indulást. Ráadásul a Vasas csak a Közép-európai Liga küzdelmeiben vesz részt.

A szövetség illetékesei ezek után úgy döntöttek, hogy a következő évadban nem lesz külön női Extraliga és NB I, ehelyett 13 csapatos élvonalbeli mezőnyt alakítottak ki, amelynek tagja a BITT-Kaposvári NRC is. A fiatal somogyi együttes így nem csak korábbi vetélytársaival, hanem a legjobb magyar együttesekkel is megmérkőzhet majd a 22 fordulós alapszakaszban.

Nők: Vasas (csak a rájátszásban), Újpest, BSE, Gödöllő, Békéscsaba, Miskolc, Kaposvár, Szolnok, Újbuda, Palota, Veszprém, TF-KRA, Tatabánya

A pontvadászat szeptember második hétvégéjén indul majd, a kaposvári közönség pedig a férfi és a női szakágban is az elitmezőnyt láthatja a Városi Sportcsarnokban.

(forrás: kapos.hu)

Címkék: bajnokság röplabda

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr63146420

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dr. v.b.1990 2011.08.12. 21:51:05

Azt lehetne tudni ,hogy ebben a szezonban is közvetít-e a két Digisport valamelyike?
Amúgy azért kár,hogy megint előjött a "szokásos" probléma a csapatok körül(ki nevez -ki nem? stb.)
süti beállítások módosítása