Ebben a hónapban kerül sor a 15. Eötvös Kupára, augusztus 21-23. között! Ez Kelet-Európa legnagyobb röplabda utánpótlásversenye, amely ismét rekordnevezéssel büszkélkedhet!

A Debreceni Virágkarnevál vonzerejét kihasználva, de zsúfoltságát elkerülendő ezúttal vasárnap lesz a nyitónap. Augusztus 21-én tíz pályán zajlanak majd a csoportmérkőzések négycsapatos csoportokban. Ebből könnyű kitalálni, hogy ismét rekordszámú nevezés érkezett, 16 fiú és 24 lánycsapat küzd majd a minél jobb helyezésekért. A csoportmérkőzések Balmazújvároson egy, Budaörsön két, Debrecenben öt és Nagyváradon szintén két pályán kerülnek megrendezésre.

A második és harmadik napon minden mérkőzést Debrecenben játszanak a csapatok.

Magyarország egyik legrangosabb röplabda-rendezvényén az idei tornáig 29 ország több tucat csapata szerepelt, köztük neves válogatottak például Chiléből, Izraelből, Katarból, Kazahsztánból, Romániából, Svájcból, Tajvanról, Tunéziából. A magyar korosztályos válogatottak is évek óta részt vesznek a tornán, idén a fiú ifjúsági-, és a fiú serdülőválogatott mellett a leány serdülőválogatott két csapattal is szerepel majd.

A válogatottakon kívül neves klubcsapatok érkeztek az elmúlt években a hazaiakon kívül például az Egyesült Arab Emírségekből, Kínából, Dániából, Észtországból, Hollandiából, Lettországból. Az idei kupán is emelkedik a résztvevő nemzetek száma, először fogadnak a szervezők az Egyesült Államokból és Törökországból csapatokat, de az eddig említetteken kívül Görögországból, Kínából, Lengyelországból, Romániából, Szerbiából és Szlovákiából várnak együtteseket.

A háromnapos versenyt idén is kísérő rendezvények színesítik. Ismét lesz a tornához kapcsolódó rajzkiállítás, a csapatok ismét felvonulnak a Nagytemplom előtt, a Kossuth téren és a hagyományos baráti beszélgetés sem marad el.

Az idei Eötvös Kupa versenykiírása, a régebbi tornák képei, eredményei, egy letölthető videó és sok más információ tekinthető meg a torna hivatalos honlapján. Ismét lesz licit, amely hamarosan látható az oldalon!

•    Az Eötvös Kupáról szóló videó
•    Média-megjelenések
•    Eötvös DSE
•    Hajdú-Bihar Megyei Röplabda Szövetség

Címkék: debrecen röplabda eötvös utánpótlás

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr563128522

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása