Alaposan átalakul – pontosabban megfiatalodik – a Fino-Kaposvár férfi röplabdacsapata, ám a célok mit sem változnak: továbbra is aranycsapatban gondolkodnak a somogyi megyeszékhelyen.

– Jelentős vérátömlesztésen esett át a nyáron a csapat.
– Több meghatározó játékos is külföldön folytatja a pályafutását – mondta Demeter György vezetőedző, aki nyolc év után vette át ismét a Kaposvár irányítását. – Csoma Krisztián Ausztriába, Bagics Balázs pedig Franciaországba szerződött. Németh Ferenc több külföldi ajánlat közül válogathat, míg ifjabb Laszczik Iván a visszavonulását fontolgatja.

– Kikkel próbálják pótolni őket?
– Miután a klub súlyos anyagi gondokkal küzd, ezért a saját utánpótlásból merítünk. A tizennégy fős játékoskeretünknek nyolc olyan tagja van, aki még juniorkorú. Éppen ezért a junior együttes edzéseit is én irányítom majd. Bozóki Bence, Lesznyik Károly és Vajda Tamás most került fel a nagycsapathoz, s bár Gelencsér Samu az előző idényben már a felnőtt kerettel készült, mégis újoncnak számít.

– Várhatók új igazolások?
– Egy magyar szélsőütővel szeretnénk erősíteni. A felkészülést mindenesetre velünk kezdi, s a reményeink szerint napokon belül pont kerül az átigazolására.

– Összeállt már a felkészülési menetrend?
– Inkább még csak körvonalazódik. Ami biztos: augusztus első napján kezdjük majd meg a munkát, s már az első napon több külföldön játszó egykori játékosunk is csatlakozik hozzánk.

– Augusztus utolsó és szeptember első hetében Lettországgal játszik az olimpiai előselejtezőbe jutásért a válogatott.

– Hát ez az! A társaság fele augusztus 12. és szeptember 3. között a válogatottal lesz. Kaszap Tamás, Nagy József, Szabó Alpár és Dömötör Lajos mellett Schulcz Istvánra, Gergye Rolandra, valamint Deák Márkra is számítanak tartalékként a keretben. Ennek függvényében kötjük majd le az edzőmérkőzéseinket. Ami pedig a felkészülési tornákat illeti, a szeptember első hétvégéjén esedékes kecskeméti Hírös Kupán szeretnénk majd pályára lépni. A bajnoki rajt szeptember 11-én lesz.

– Az elmúlt két évtizedben a szurkolókat hozzászoktatták a bajnoki címekhez és a Magyar Kupa-aranyakhoz.
– A vérfrissítés ellenére sem változhatnak a céljaink. Ez a keret képes lehet arra, hogy jövőre is újra aranycsapata legyen Kaposvárnak.

A játékoskeret
Kaszap Tamás, Magyar Bálint, ifjabb Laszczik Iván (?) – feladók;
Gergye Roland, Hoboth Ákos, Gelencsér Samu, Bozóki Bence – szélsőütők;
Schulcz István, Lesznyik Károly – feladóátlók;
Nagy József, Szabó Alpár, Vajda Tamás – centerek;
Dömötör Lajos, Deák Márk – liberók;

Távoztak: Csoma Krisztián – center (Ausztria), Bagics Balázs – szélsőütő (Franciaország), Németh Ferenc – szélsőütő (?).
A junioroktól kerültek fel: Bozóki Bence – szélsőütő, Lesznyik Károly – feladóátló, Vajda Tamás – center.

(forrás: sonline.hu)

Címkék: demeter kaposvár röplabda

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr343108073

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása