Három alapemberétől válik meg a marosvásárhelyi CSU Medicina női röplabdacsapata. Dimény Andrea a Challenge Kupa-résztvevő helyett a Dinamo Bucuresti együttesét, és a Bajnokok Ligáját választotta, akárcsak Ioana Baciu. Szintén távozik Ramona Breban.

Évek óta meghatározó egyénisége volt a marosvásárhelyi röplabdacsapatnak a liberóposzton Dimény Andrea. Most lejárt a szerződése, és a bajnok Dinamóhoz szerződött. A válogatottba is behívott játékos szempontjából a váltás érthető, hiszen egy európai szintű csapatba került, amely a Bajnokok Ligájában indul, míg a marosvásárhelyi klub csupán a Challenge Kupában vesz részt. Ennél is nagyobb baj, hogy évek óta pénzügyi nehézségekkel küzd a csapat, amit a játékos nyilatkozata is sejtetni enged: – Nem szeretnék belemenni a részletekbe, elég csupán ennyi: változásnak éreztem szükségét.

Dimény helyettesítése roppant nehéz feladat elé állítja a marosvásárhelyi szakvezetést, hiszen a védekezésben kulcspozíciót betöltő játékost aligha lehet belföldi, hasonló szintű liberóval helyettesíteni, márpedig a Challenge Kupában képtelenség helytállni megfelelő védelem nélkül.

Ugyancsak a Dinamóhoz igazolt az egyik legígéretesebb ütő, Ioana Baciu, ő szintén a változás szükségességére hivatkozott, miközben sejtelmesen fogalmazott: a felmerült gondok nem a csapattól indultak ki.

Szintén távozik a szélső, Ramona Breban, aki az elsőszámú tartalék volt a csapatban, s pontosan akkor igazolt a Stiinta Bacau együtteséhez, amikor talán esélye lett volna bekerülni a kezdőhatosba. Breban ugyancsak a szerződése lejárta után választott erősebb (CEV Kupa-résztvevő) klubot.

Az egész távozási hullámban az a legszomorúbb, hogy felülírja Luka Valeriján technikai igazgató korábbi években megfogalmazott ígéretét, amely szerint a következő néhány évben, a fiatalok beérése után lesz igazán erős a marosvásárhelyi együttes, ezzel szemben azt vesszük észre, hogy a beérés után éppen hogy távoznak a legjobbak.

Az érkezésekről viszont igencsak kevés hírt hallani, annyit lehet csupán tudni, hogy Maja Szimanics szerződését meghosszabbították, ezt a klub tiszteletbeli elnöke, Constantin Copotoiu professzor mondta el egy interjúban. Két tapasztalt belföldi játékos szerződéséről is tárgyalnak, s bíznak abban, hogy legalább a többiek maradnak. Annyi bizonyos, hogy sikeres európai szerepléshez a tavalyinál erősebb csapatra lenne szükség.

(forrás: szekelyhon.ro)

Címkék: románia román marosvásárhely röplabda

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr353091392

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása