Hamarosan itt a férfi NB I nevezési határideje: július 26. A HPQ-Szegedi RSE vezetősége minden követ megmozgat, hogy pénzhez jusson. Ellenkező esetben veszélybe kerül a sportág jövője a csongrádi megyeszékhelyen.

Hiába próbált a névadó főszponzor mellé másokat is állítani a HPQ-Szeged vezetősége, idáig nem járt sikerrel. A város önkormányzatát sem hatotta meg a segélykérés, az ötmillió forintos támogatásnál többre a jövőben sem számíthat a patinás, egykoron bajnoki aranyérmeket, kupaelsőségeket szerzett egyesület.

A pénz pedig nagy úr, anélkül nincs csapat és edző sem. Varga Tamás klubelnök elmondta, a legégetőbb feladatuk, hogy előteremtsék azt az összeget, amellyel július 26-ig nevezhetnek az NB I-re.

– Sajnos nem látom rózsásnak a helyzetünket, ha tudjuk is vállalni az élvonalbeli szereplést, annyira kurta költségvetéssel kell majd dolgoznunk, hogy minden forintunk elköltését háromszor át kell gondolnunk – nyilatkozta a klubvezető. – Mészáros Péter vezetőedzőnk munkájával nagyon elégedettek voltunk, nemcsak kiváló szakembert ismertünk meg a személyében, hanem jó embert is. A felnőtt csapat mellett az utánpótlásban szintén rengeteget dolgozott, szeretnénk megtartani, de ez sajnos nem rajtunk, hanem az anyagiakon múlik.

A tréner június utolsó napjáig edzést vezényelt Szegeden, azóta lakóhelyén, Kaposváron családja körében pihen.

– Tisztában vagyok a klub anyagi problémájával, de azon sajnos én nem tudok segíteni – jelentette ki a szakember. – Szívesen maradnék a HPQ-Szegednél, a kilencedik hely ellenére is jól éreztem magam a csapatnál, a városban. Én sajnálom a legjobban, hogy hiába dolgoztunk a korábbiaknál többet, nem sikerült kihoznunk a csapatból a maximumot. Ennek több összetevője is volt, ha az egy évvel ezelőtt kihirdetett kerettel tudtunk volna végig szerepelni, akkor biztos, hogy az ötödik-nyolcadik hely között zárunk. Rengeteg sérülés hátráltatta a munkánkat, meghatározó emberek távoztak vagy álltak le, ezért lettünk csak kilencedikek.

De mi történik, ha nem lesz elég pénz a klubnál, hol folytatja a karrierjét?

– Puhatolóztam a Kaposvárnál, de ott Kántor Sándort a Fenerbachétől visszajött Demeter György váltja az edzői poszton, akinek a munkáját Zarka Péter segíti majd – mesélte Mészáros. – De tudni kell, a somogyiak is bajban vannak, Kaposváron minden kiemelt klub támogatását a felére vette az önkormányzat. Szóba kerültem még a sümegieknél, azt mondták, az elkövetkező napokban értesítenek majd a döntésükről. Legszívesebben Szegeden maradnék, csak hát, mint tudjuk, a pénz bizony hatalmas úr...

(forrás: delmagyar.hu)

Címkék: szeged mészáros röplabda hpq

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr143086725

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása