Veres Péter újabb előnyös szerződést kapott az orosz Dinamo Moszkvától, így egy évvel meghosszabbította szerződését.

Veres Péter márciusban bronzérmes lett a Bajnokok Ligájában a Dinamo Moszkva színeiben, és az olaszországi Bolzanóban rendezett négyes döntőben a legjobb nyitásfogadónak járó különdíjat is megkapta. Azóta is történt egy s más a nyíregyházi nevelésű, magyar bajnoki arany- és ezüstérmes ütőjátékossal. Mást ne mondjunk, csapatával második helyen zárt az orosz bajnokságban, és újabb egy szezonra szóló szerződést írt alá a Dinamóval.

– Az elődöntőből magabiztosan jutottunk a fináléba, ahol a Kazany várt ránk, amely a Bajnokok Ligájában döntőt játszhatott – mesélt a mögöttünk hagyott hónapokról a Nyíregyházán tartózkodó 32 éves Európa-klasszis játékos. – Nagyon jól kezdtük a döntőt, az első két kazanyi meccsünk közül a másodikat megnyertük, utóbbin huszonkét pontot termeltem. Ezzel elvettük az ellenfél pályaelőnyét, és a hazai fellépéseket nagyon felpörgött állapotban vártam. Aztán a harmadik meccs napján a klub elnöke behívatott az irodájába, és az orrom elé tolta az újabb egy idényre szóló szerződéstervezetet. Aláírtam, de mint kiderült, ez a tény kissé megosztotta a gondolataimat, és a következő két hazai meccsen már nem úgy ment a játék, mint Kazanyban. Meg a csapatnak sem, a rutinosabb ellenfél tagjai egyszerűen szétszerváltak bennünket, a folytatásban már esélyünk sem volt. Így is elmondhatjuk magunkról, hogy ahol rajthoz álltunk, ott érmet szereztünk, hiszen az orosz bajnokságot és kupát a második helyen zártuk, a Bajnokok Ligájában pedig a harmadik helyen végeztünk.

Amikor tavaly országon belül váltott klubot Veres Péter, akkor azt jövendölte, vélhetően az lesz az utolsó oroszországi idénye, hiszen a kislánya iskolába készül, így közelebb szeretne lenni az itthon élő családjához. Nos, Fanni szeptembertől az Apáczai-iskola padját fogja koptatni, miközben az apuka maradt a Dinamo szolgálatában.

– Előre könnyen eldönti az ember, hogy az éppen aktuális lesz az utolsó esztendeje az adott bajnokságban, de amikor elé tesznek egy újabb előnyös szerződést, akkor nehéz ellenállni – mesélt a döntéséről Veres Péter. – Az idő már nem teljesen nekem dolgozik, szeretném minden téren kihozni a maximumot a pályafutásom hátralévő részéből. A családdal immár nem fogunk tudni annyit találkozni, mint amikor Fanni még óvodás volt, de a téli és a tavaszi szünet azért majd a rendelkezésünkre áll, nem beszélve a nyárról.

A Dinamo elöljárói csak azt tekintenék előrelépésnek, ha a következő bajnokságban minden szinten tarolna a csapat?

– Érdekes kérdés ez, mert elvileg több pénzből gazdálkodhatunk, mint tavaly, de szerintem a keret kialakítása nem sikerült túl jól – felelte Veres Péter. – A vezetők adnak a szavamra, az egyes igazolások előtt mindig kikérték a véleményemet. Egy dologgal nem értettem egyet, mégpedig azzal, hogy mellettem az edzőnk által kiszemelt amerikai center legyen a második légiós. A tréner azonban hajthatatlannak bizonyult, holott szerintem fontosabb lenne, ha egy másik nehéztüzér jutna még szerephez külföldiként. A meccsek majd megadják a választ.

Tényleg: hogyan kell elképzelni ezeket a beszélgetéseket? Oroszul megy a diskurzus?

– A negyedik évemet kezdem Oroszországban, de a nyelvvel nem boldogulok, emiatt ég is kicsit a pofám – így az érintett. – Egyszerűen nem vagyok rákényszerülve, mert a csapatban leggyakrabban az angolt használjuk és olaszul is elég jól elboldogulok. Amikor én általános iskolás voltam, éppen akkor törölték el az oroszt, így semmiféle előképzettségem nincs, de idén talán több időm lesz a nyelvtanulásra, így elhatároztam, pótolok valamit a lemaradásból.

Moszkva városának neve mostanában Dzsudzsák Balázs kapcsán is többször elhangzott, lévén a dagesztáni Anzsi Mahacskala futballcsapatának új szerzeménye – társaival együtt – az orosz fővárosban éli majd mindennapjait, és csak a meccsekre utazik majd a nem éppen a közbiztonságáról ismert városba. A két szabolcsi sportember felvette már egymással a kapcsolatot?

– Nem, de nem tartom elképzelhetetlennek, hogy odakint összehoz majd bennünket a sors, persze Moszkva nem kis város – mondta Veres Péter. – Nekem július 20-ra kell visszaérnem, akkor kezdünk orvosi vizsgálattal, aztán azonnal ukrajnai edzőtáborba vonulunk. Addig még lesz egy kis nyaralás és minél több időt szeretnék tölteni a családommal.

Címkék: orosz moszkva röplabda veres dinamo

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr953035724

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása