Nem szólhatott bele a játékoskeretbe és elszámolási viták is voltak – írta Kántor Sándor a Somogy TV szerkesztőségéhez eljuttatott levelében. A kaposvári röplabdacsapat volt játékos-edzője úgy fogalmazott: a konfliktusok miatt kezdte kilátástalannak érezni a munkát.

Kántor Sándor élete a röplabda – írja nyílt levelében. A Fino-Kaposvár férfi röplabdacsapatának leköszönő játékos-edzője több ponton sérelmezi levelében a vezetőség döntéseit. Úgy érzi, mindent megtett a csapatért, még akkor is, amikor nagyon nem volt lehetőség az előrelépésre. Az egyesületnél a forráshiány sok mindenre rányomta a bélyegét.

Kántor Sándor: – Időközben, az anyagi gondok láttán a szakmai igazgató többször lemondott, az elnökség szétesni látszott, légüres térbe került a Kaposvár a szezon végére. A fiatal, rutintalan csapattal végül ugyanazt a helyezést értük el a nemzetközi színtéren, mint tavaly a jóval rutinosabbal, illetve hoztuk a kötelező érmeket.

Így emlékszik Kántor Sándor, aki nem egy alkalommal vitte már sikerre a fiúkat. A vezetőségnek viszont úgy látszik ez kevés volt. Mint arról a televízió korábban már beszámolt 3:2 arányban választották meg Demeter Györgyöt az új edzőjének.

Egyed László, a Fino-Kaposvár új elnöke kijelentette: – Egy pedagógus-jellegű, nevelő-jellegű vezetőedzőre lenne szüksége a fiatal csapatnak.

Ezen képességek Kántor Sándorban is megvannak, hiszen a Nagy Sportágválasztón maga szervezte meg a röplabda népszerűsítésére hivatott programot, hogy még több fiatalt megnyerjen a sportnak. A vezetőségnek, mint írja, erre nem volt szándéka. Azt is furcsállja a távozó edző, hogy nem szólhatott bele a játékoskeret összeállításába, valamint, hogy aránytalanul kevés prémiumot kaptak a jól teljesítő játékosok. Kántor Magyar Kupában nyújtott teljesítményét például félszázalékosra értékelték végül. Egyelőre nem tudni, hogy látjuk-e még a leköszönő edzőt a pályán. Korábban a televíziónak az új edző és a csapat elnöke sem tudott felelni erre a kérdésre.

(forrás: somogytv.hu)

Szarás

Van egy röplabdaedző Magyarországon, akinek van egy számomra rendkívül tiszteletreméltó és örökbecsű mondása. Több is van neki, de ezek közül csak egy, ami most idetartozik.

„Soha nem szarok oda, ahonnan enni kaptam!”

Magyarul például nem kritizálom nyíltan azt a klubot, ahol évekig dolgoztam, és nagyon jól megéltem.

Ezt persze nem könnyű betartani. Többek között én sem tudom betartani! Ezen a blogon én is nagyon sokszor megtalálom a röplabdaszövetséget, ahol több mint két és fél évig dolgoztam, de az új vezetés gusztustalanul kirúgott.

Az elválás gyakran fájdalmas, de ilyen helyzetben sem lehetetlen elegánsnak maradni. A Kaposvár volt edzőjének van mire büszkének lennie, mindig bajnok és Magyar Kupa-győztes volt a kaposvári csapattal. Előbb játékosként, majd játékos-edzőként, végül edzőként. Senki nem támadja, nem bántja, nem kritizálja. Senki nem kereste elő például a visszatérésekor, 2006-ban adott sajtónyilatkozatait, amelyben vázolta a somogyi együttes jövőképét, és azt mondta, hogy a csapat nemzetközi szinten is tényező lesz. Hát nem sikerült. Nagyon nem...

Arról, hogy nem szólhatott bele a játékoskeret összeállításába, mindenki tudja, hogy egyszerűen nem igaz, ezért nevetséges és szánalmas ezt leírva látni. Félisten volt ő Kaposváron, játékos, edző, menedzser, klubvezető, szertáros, minden egy személyben. Az ő szellemi és fizikai irányításával rabolták ki a Kecskemétet.

A szövetségi kapitánynak lassacskán le kellene zárnia szakmai karrierjének ezt a fejezetét, még akkor is, ha számára fájdalmas a szakítás, és inkább a válogatottra koncentrálnia, mert azon a fronton még annyi sikerrel sem büszkélkedhet, mint a klubcsapata esetében. Augusztusban jönnek a lettek, és mindjárt július van...

Címkék: kaposvár röplabda

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr753020998

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kántor Sándor 11 2011.06.28. 11:59:46

Kedves Dániel!
Én a magam világa szerinti értékekkel és értelemmel ruházom fel a kimondott szavakat, akihez szól, az pedig aszerint érti és értékeli, hogy az ő világa milyen.
Nem véletlen, hogy nem küldtem el a nyílt levelet neked, mert tudtam, ahogy újságíróként is tetted, szubjektíven fogod megközelíteni a témát, ez most ismét bebizonyosodott. Ahogy azt is tudtam, elsők között leszel, akik „tálalni fogják”… Az élet mindig óvodai szinten lép, csak egyesek komplikálnak belőle görög sorstragédiát…Kiemeltél részleteket, a saját érdekeid alapján. A levélben mindenki által köztudott tényeket írok le és nem kritikát. Természetesen a legfontosabbat nem emelted ki, hogy tíz játékosból kilencen velem szerettek volna tovább dolgozni, és azt sem, hogy egyetlen szomorúságom csak ez: nem dolgozhatom tovább azokkal a tehetséges fiatalokkal, akikkel tavaly együtt voltunk jóban-rosszban. Ez az egyetlen bánatom, és ezzel kapcsolatban nem tudok úgy csinálni, mintha nem fájna.
Érdekes, az általad idézett mondást éppen tavaly én is hangoztattam egy edzőváltás utáni történések kapcsán. Beismered, hogy te odaszartál, ahonnan enni kaptál, de engem kritizálsz ezzel… Én nem ezt tettem, ha olvastad volna kicsit is más szívvel a levelet. A mai napig beszélgetünk, tartom a játékosokkal és a vezetőség legtöbb tagjával , az új elnökkel is a kapcsolatot. Ez biztosan így is marad, ahogy szívesen segítek továbbra is szakmai kérdésekben, ha hozzám fordulnak.
Szomorú, hogy te úgy véled, a Kaposvár nemzetközi szinten nem volt tényező. Igenis értünk el nemzetközi sikert: ott van például a Közép-Európai Liga négyes döntőjén elért 3. helyezés, és szerintem az is elég nagy siker, hogy számon tartják Kaposvárt, mint a magyar férfi röplabda talán egyetlen külföldi képviselőjét. Erre bizonyíték az is, hogy több játékos el tudott igazolni innen külföldre. Az utolsó évben lettem edző és ha figyelmesen elolvastad volna a levelet, arról írok, hogy ekkor nem szólhattam bele a játékoskeretbe. Ha olyanoktól informálódnál, akik korrekt választ adnak, ezt is megerősítik neked. Én is felhívnám a figyelmed, egy Gaius Julius Caesar örökbecsű mondásra: Az ember csak saját értelmével mérheti mások képességeit. És mert önmagánál eszesebbet nem ismer, mindenki mással szemben ezt a mércét alkalmazza... Kántor Sándor

Rodics · http://hunvolley.blog.hu 2011.06.28. 12:09:43

Egy blognak az a dolga, hogy szubjektív legyen. Bevallom őszintén, én ezt nagyon élvezem! És ha a Vasas szakosztályvezetése és a magyar válogatott szövetségi kapitánya reagál a blogon megjelent írásokra (csak a két legutóbbi példa), akkor az a blog talán nem is végzi olyan rosszul a dolgát, nem is látja el olyan rosszul a feladatát...
süti beállítások módosítása