Amint arról beszámoltunk, a bajnoki és Magyar Kupa-címvédő Fino-Kaposvár elnöksége keddi ülésén úgy döntött, hogy megköszöni az eddigi edző, Kántor Sándor munkáját, és Demeter Györggyel kezdi meg a tárgyalásokat a vezetőedzői poszt betöltéséről. Az edzőként hétszeres magyar bajnok tréner nem tartaná szakmai visszalépésnek a szerepvállalását.

– Csütörtök reggel leülünk tárgyalni a vezetőkkel, és megbeszéljük a részleteket. A kedden megjelent nyilatkozatok teljesen korrektek voltak, megfelelnek a valóságnak – mondta a hunvolley.blog megkeresésére Demeter György.

– Vállalná a vezetőedzői posztot?
– Igen, vállalnám. Számomra az utánpótlás-akadémia a legfontosabb, ami csak sikeres vállalkozás lehet, ha a vezetőség is támogatja.

– Továbbra is vannak külföldi megkeresései?
– A romániai érdeklődések abbamaradtak, a Tomis Constantánál a bolgár Martin Sztojev, a Remat Zalaunál pedig a lengyel Mariusz Sordyl lett az edző. A törökökkel gyakran beszélgetek, rendszerint kikérik a véleményemet a külföldi játékosok igazolásával kapcsolatban, de konkrét megkeresésem onnan nem volt.

– Mit szól hozzá, hogy a Kaposvár a Challenge Kupában és a Közép-európai Ligában sem indul?
– Fájdalmas, de ésszerű döntésnek tartom.

– De ez így nem jelent túl nagy visszalépést önnek szakmailag?
– Egyáltalán nem visszalépés. Már korábban is többször elmondtam, hogy az utánpótlással szerettem volna foglalkozni, és a csapat keretében sok fiatal játékos van, akiket formálni, alakítgatni lehet, és nem csak taktikailag és fizikailag felkészíteni.

– Milyen összetételű stábban gondolkodik?
– Ez a költségvetés függvénye.

Az aranyhalmozó sikeredző...
Demeter György a török röplabdasport legeredményesebb edzője, még senki nem nyert rajta kívül szakvezetőként négy bajnoki aranyérmet az eurázsiai országban. A mester a magyar röplabdában is a legeredményesebb, hiszen összesen 13 bajnoki aranyat nyert, ebből 11-et edzőként!
Játékosként: 1983 (Kecskemét), 1992 (Kaposvár)
Edzőként: 1993, 1994, 1997, 1999, 2000, 2001 (Kaposvár), 2004, 2005 (Erdemirspor Eregli, török), 2006 (Vegyész RC-Kazincbarcika), 2008, 2010 (Fenerbahce, török)

Címkék: demeter kaposvár röplabda

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr623005416

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása