A Vasas SC Facebook-oldalán jelentette be, hogy minden valószínűség szerint átigazolja Sándor Renátát a bajnoki és Magyar Kupa-címvédő BSE-től. Mindeközben az eddigi csapatkapitány, Takács Zsófia külföldre igazol.

A hunvolley.blog korábban már megírta, hogy Sándor Renáta valószínűleg csak akkor marad a BSE-ben, ha a csapat elindul a nemzetközi mezőnyben, tehát a Közép-európai Ligában és a Challenge Kupában. Értesüléseink szerint a helyzet annyiban változott, hogy immár semmiképpen nem akar eddigi klubjában röplabdázni. A városmajoriak esetében a nemzetközi szereplés nem valósul meg, a Vasasnál viszont igen, logikus, hogy a jászberényi röplabdázó átmegy az óbudaiakhoz. Még ez sem kezelhető azonban tényként, mert úgy tudjuk, külföldi lehetőségei is vannak.

A másik nagy változást a csapatkapitány, Takács Zsófia távozása jelentheti, aki a hunvolley.blog értesülései szerint a francia másodosztályba igazol. Információink szerint a Vasas keretében további jelentős változások is várhatók!

A magyar női válogatott az elmúlt hétvégén Csehországot fogadta az Euroliga negyedik fordulójában. A látogatók előbb 3:0-ra, majd 3:2-re győztek. Magyarország szövetségi kapitánya Jókay Zoltán, a Vasas trénere, és a nemzeti együttesben mindkét napon pályára lépett az óbudaiak két erőssége, Miklai Zsanett és Milovits Júlia, de ott volt a keretben Nagy Eszter is.

– A Vasas-játékosok mennyire tudtak megfelelni az elvárásoknak?
– Azt gondolom, Miklai Zsanett és Milovits Júlia is teljes mértékben megállta a helyét. Előbbinél mondjuk nem is volt kérdés, hogy a legjobbak közé tartozik, míg utóbbit a sorozat elején némileg kényszerből kellett beválogatnom, hiszen szűkében voltunk feladóknak, de ő maximálisan felnőtt a ráosztott feladathoz, és megoldotta a problémánkat. Számomra az is egyértelmű, hogy képességei révén Nagy Eszter is méltó a válogatottságra, nem is sokára, bent a pályán is igazolhatja majd ezt.

– Korábban a bajnokság végén visszavonuló liberó, Vatai Gabriella is szerepet kapott a csehek ellen.
– Ez bizonyos szempontból kényszermegoldás volt, betegségek, sérülések és az éppen folyó érettségi miatt elfogytak a játékosok. Már korábban megegyeztünk Vataival, ha szükség lesz rá, jön, így amikor hívtam, kivett két nap szabadságot és csatlakozott hozzánk. Ahhoz képest, hogy egy hónapig szinte nem is ért labdához, helytállt, és meglett az ötvenedik, sőt az ötvenegyedik válogatottsága is. Szép lett volna itthon búcsúztatni, erre azonban most nem volt lehetőségünk.

– Milyen hozadéka lehet a játékosok számára, hogy a magyar válogatott elindul az Euroligában?
– Én szövetségi kaptányként, edzőként egyértelműen örülök ennek, hiszen a kontinens élvonalába tartozó együttesek ellen, színvonalas mérkőzéseken edződhet a csapat. Különösen az itthon játszóknak nagy lehetőség ez, hiszen ilyen hangulatú meccsekben ritkán van részük, és a nívós ellenfelek is arra kényszerítik őket, hogy lankadatlan figyelemmel játszanak. Persze nem könnyű felvenni a ritmust, hiszen ez a két hónap meglehetősen tömény és fárasztó, a mérkőzések közötti edzőtáborok meglehetősen intenzívek, hiszen az edzések mellett rengeteg elemzést is tartunk. Hullámzik is egyelőre a figyelem, eddig az volt a menetrend, hogy mindig a második találkozókra szívtuk fel magunkat, talán addigra ülepedtek le mindig az újonnan tanultak.

– Azt mondja, különösen az itthon játszók profitálhatnak sokat ezekből a mérkőzésekből. Emellett minden bizonnyal számtalan dolgot elleshetnek külföldön légióskodó csapattársaiktól is.
– Bizony így van, mindenekelőtt a sokat emlegetett profi szemléletet, azt, hogy ezek a játékosok nemcsak a pályán teszik oda maximálisan magukat, hanem roppant tudatosan pihennek, étkeznek vagy például a videós elemzéseken mennyire figyelik azt, hogy mit tudnak tanulni. Jó példa erre egykori játékosunk Horváth Dóra esete, aki némileg szétesve érkezett vissza Olaszországból, az első meccseken csak szenvedett, aztán rövid idő alatt tökéletesen felépítette magát, és szombaton már igazi vezéregyénisége volt a csapatnak.

(forrás: vasassc.hu)

Címkék: röplabda vasas

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr712999944

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása