A magyar női válogatott Csehországot fogadja az Euroliga negyedik fordulójának első mérkőzésén, pénteken 19 órától. A mérkőzés élőképes közvetítése ide kattintva megtekinthető! Élő eredményközlés ide kattintva!

A cseh válogatott hat meccs után négy győzelemmel és két vereséggel a csoport második helyén áll. A csapat mindenképpen részt szeretne venni a júliusi, ankarai négyes döntőben, de erre csak csoportgyőztesként lenne lehetősége. A kvartett első helyén jelenleg egypontos előnnyel Bulgária áll. Jirí Siller szövetségi kapitány együttesére pénteken és szombaton nehéz feladat vár, kétszer nyernie kell Magyarországon. A múlt héten, Prostejovban találkozott a két csapat, és miközben a csehek a röplabdasportjuk fennállásának kilencvenedik évfordulóját ünnepelték, a magyarok remek játékkal 3:2-re megnyerték a második összecsapást.

Mikulovban készült a budapesti találkozókra Csehország együttese, aztán busszal utazott Budapestre. Az ötórás utat követően a vendégek elfoglalták a szállásukat a Novotel Hotelben, amellyel rendkívül elégedettek, mert egyrészt mindössze öt percre vagy gyalog a csarnoktól, másrészt ingyenes internet-hozzáféréssel rendelkezik.

– A játékosok hamar túltették magukat a másik meccsen elszenvedett vereségen, és ezen a héten már remekül edzettek – mondta Jirí Siller edző. – Hétfőn a blokkot és a blokk-mezőnyvédelem együttműködését gyakoroltuk, aztán azon is dolgoztunk, hogy felgyorsítsuk a védekezésből visszatámadásokat, illetve új védekezési pozíciókat próbáltunk ki. Az edzés felépítése és folyamata nem változott semmit. Persze, nyerni szeretnénk mindkétszer, de ellenfelünk minden bizonnyal jól fog játszani hazai pályán, így semmiképpen nem számíthatunk könnyű mérkőzésekre. Szeretnénk megismételni azt a teljesítményt, amit múlt pénteken produkáltunk.

A csehek csapatkapitánya, Helena Havelková az olimpiai címvédő brazilokhoz hasonlította a magyar válogatottat!

– Pszichikailag is nagy kihívást jelentenek ezek a mérkőzések – ecsetelte az olasz élvonalbeli Yamamay Busto Arsizio légiósa. – Tisztában kell lennünk a találkozók fontosságával, és mindenképpen győznünk kell, különben megnehezítjük a saját dolgunkat a négyes döntőbe jutással kapcsolatban. Különben is, a magyarok nem a brazilok, meg kell őket verni!

A cseh válogatott kerete
Feladók:
Lucie Mühlsteinová, Sárka Kubínová
Szélsőütők: Helena Havelková, Andrea Kossányiová, Sárka Barborková, Sárka Melichárková
Centerek: Kristyna Pastulová, Anna Kalistová, Nikol Sajdová
Feladóátlók: Aneta Havlícková, Tereza Vanzurová
Liberó: Julie Jásová

Címkék: cseh csehország válogatott röplabda euroliga

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr572991285

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása