Csodálatos sikert ért el a magyar női válogatott az Euroliga harmadik fordulójának második mérkőzésén. A mieink 3:2-re győztek Csehország ellen, Prostejovban, így két pontot szereztek! Statisztika itt! Képgaléria itt!

Mivel Izrael pénteken 2:0-s vezetésről 3:2-re kikapott Bulgária otthonában, szerzett egy pontot. A magyarok sem tétlenkedtek, az egy nappal korábbi gyenge teljesítmény és sima vereség után nagyszerűen játszottak a csehek ellen. Az első szettet a mieink, a másodikat a hazaiak nyerték meg simán. A harmadik felvonásban Magyarország 20:16-ra vezetett, innen Csehország fordított (24:22), de végül a magyarok győztek (24:26). A negyedik etapban ismét 20:16 volt ide, de 21:21-nél egyenlítettek a házigazdák, s hiába volt a magyar válogatottnak két meccslabdája, 26:25 után a csehek három pontot szereztek és összesítésben egyenlítettek. Az ötödik részben végig a hazaiak jártak előrébb, 13:11-re vezettek, de ezután sikerült az egalizálás a mieinknek (13:13). A hajrában csak a magyar együttesnek volt mérkőzéslabdája, és a harmadikat ki is használta, így nagyszerű győzelmet aratott a kontinens egyik élcsapatának otthonában (16:18, 2:3).

A magyar együttes legeredményesebbje a 23 pontos Horváth Dóra volt. Érdekesség, hogy minden statisztika mutatóban szinte pontosan ugyanúgy teljesítettek a csapatok, sőt nyitásfogadásban a csehek voltak jobbak!

Jókay Zoltán, a magyar válogatott szövetségi kapitánya szerint történelmi sikert aratott a válogatott. „A pénteki mérkőzést követően leültünk és átbeszéltük a dolgokat, elemeztük a hibákat – mondta az MTI-nek az edző. – Nyitásfogadásban most sokkal jobbak voltunk, ez pedig megfelelő stabilitást adott a csapatnak. Már a negyedik játszmában is megvolt az esélyünk a győzelemre, meccslabdánk is volt, de sajnos pont, amikor lendületben voltunk, Liliom Rita megsérült, és szerencsénk sem volt. Az ötödik játszmában kényszerből már körülbelül a harmincadik felállásban játszottunk, de a lányok nagyon szépen tartották magukat, ettől pedig egyre idegesebbek lettek a csehek. Történelmi siker ez, nem is nagyon emlékszem, hogy mikor tudtuk legyőzni utoljára idegenben a cseheket.”

Csak tévéközvetítést ne!
Az Euroliga magyar érdekeltségű mérkőzései közül eddig négyet közvetített a televízió, kettő pedig (az izraeliek és a csehek hibájából) láthatatlan volt. Érdekesség, hogy éppen ezt a kettőt nyerte meg együttesünk. A televízió-közvetítés a szurkolók, és a sportág népszerűsítése miatt természetesen nagyon fontos és hasznos, még nagy tisztelettel kérjük, ha ezen múlik, ne adják a magyar válogatott meccseit, hátha rendszeressé válnak a nagyszerű győzelmek!

Euroliga, nők, B-csoport, 3. forduló

1. mérkőzés
Bulgária – Izrael 3:2 (–20, 22, 23, 23, 11)
2. mérkőzés
Csehország – Magyarország 3:0 (–19, 18, –24, 26, –16)
Bulgária – Izrael 3:0 (22, 19, 16)

A csoport állása
1. Bulgária 14 pont
2. Csehország 13 pont
3. Magyarország 5 pont
4. Izrael 4 pont

Címkék: cseh csehország válogatott röplabda euroliga

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr442975522

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása