Több mint húszmillió forint adósság terhével kezdi meg a munkát a Fino-Kaposvár új vezetése. A klub elöljárói egyhangúlag úgy döntöttek, hogy a súlyos anyagi problémák miatt a csapat az új szezonban egyetlen nemzetközi sorozatban sem áll rajthoz!

A klubvezetés az alábbi közleményt juttatta el a kapos.hu szerkesztőségéhez:

KÖZLEMÉNY

A Fino-Kaposvár röplabdacsapatának elnöksége 2011. június 10-én megtartott ülésén úgy döntött, hogy az ősszel induló versenyszezonban a csapat nem él a nemzetközi kupaszereplés lehetőségével. Az egyhangúlag meghozott döntés anyagi okokra vezethető vissza. A tavasszal lezárult szezonban felhalmozott adósságállomány, illetve a következő idényben biztonsággal tervezhető bevételek beszűkült mértéke miatt az elnökség egy olyan költségvetés mellett döntött, amely tervezhető módon, biztonsággal fedezi a következő idény kiadásait. Ebben a helyzetben lehetőség nyílik folyamatos likviditás mellett az adósságállomány csökkentésére is. Mindezek mellett az elnökség kiemelten fontosnak tartja az utánpótlás-nevelés új alapokra való helyezését, annak anyagi és szakmai támogatását.

A nemzetközi porondról való távolmaradás az elnökség reményei szerint átmeneti jellegű, és a klub gazdasági helyzetének stabilizálása után ismét lehetősége lesz a csapatnak nemzetközi kupaszereplésre.

A Fino-Kaposvár röplabdacsapatának elnöksége

Mi lesz veled, Kaposvár?
A somogyiak tízmilliós nagyságrendű adósságáról már régóta pletykálnak röplabdás berkekben. A részben új vezetés drasztikus intézkedéseket léptetett életbe, de ezzel fontos kérdéseket vetett fel. Például: csak a magyar bajnokságra marad-e Kántor Sándor vezetőedző? Akarják-e, hogy maradjon? Akar-e maradni? Az MTI anyagában az áll, hogy a vezetőedző személyéről a jövő héten döntenek. A kulcsjátékosok közül kiket marasztalnak? Kik akarnak maradni? A hunvolley.blog úgy tudja, hogy Bagics Balázs a francia másodosztályban folytatja pályafutását, Gergye Rolandot az egyik magyar rivális csábítja, bár az ő esetében fontos megtartóerő lehet, hogy az édesapját beválasztották a kaposvári klub elnökségébe. A sonline.hu információi szerint több meghatározó röplabdázó is távozna a somogyi megyeszékhelyről, ugyanakkor egyre inkább előtérbe kerülnének a saját nevelésű tehetséges fiatalok.

(forrás: kapos.hu)

Címkék: kaposvár röplabda

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr312973611

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bátor Ulán 2011.06.10. 18:44:56

Remélem a Szövetség megbünteti Őket... 6 pont mínusz és/vagy 400.000 Ft.... Ahogy ezt annak idején a többi nem indulóval megtették...

Természetesen csak ironizáltam és nem kívánom, hogy még rosszabbul járjanak, de a Szövetség hozzáállásától a csapatokhoz ez nem lenne idegen...
süti beállítások módosítása