A MÁV Előre SC női csapata egy hellyel hátrébb lépett az Extraligában az egy évvel korábbihoz képest, hiszen idén ötödikként zárt, de a játékot tekintve fejlődött. A fehérvári fiatalok sikere és bizonytalanságai...

– A minőséget tekintve valóban előreléptünk, hiszen olyan együtteseket győztünk le, amelyekről egy éve csak álmodoztunk – mondta Fésüs Irén edző. – A kanadai játékosunk, Colette Meek is későn érkezett, bár októberben játszhatott, de ahhoz, hogy beépüljön a lányok közé, még sok időre volt szükség. Annak a lehetőségét, hogy a végeredményt tekintve a legjobb négy között végezzünk, az alapszakaszban veszítettük el. Egészen konkrétan Nyíregyházán, amikor 2:2 után – a hazaiak vezettek 2:0-ra, onnan álltunk fel – a döntő szettben 14:10-re volt ide, de 16:14-re kikaptunk. Tény, kalandos körülmények között éppen csak beestünk a kezdés előtt a terembe, és nem is abba, amelyikről szó volt... A vereség után tudtam, hogy nem leszünk a legjobb négy között.

– Összerezzentek a lehetőségtől?
– Megijedtünk, hogy a nagy Nyíregyháza otthonában nyerhetünk. Olyan hibákat követtek el a gyerekek, amit ennek tudhatok be, illetve a fáradtság és a dekoncentráció számlájára írhatok.

– Így is a négy között végezhettek volna, ha nem úgy alakulnak az utolsó forduló eredményei, ahogy...
– Ezzel nem foglalkozom, elsősorban csak magunkat hibáztatom, hiszen az említett nyíregyházi meccs mellett az Újpest és a Vasas ellen is nyerhettünk volna.

– Aztán jött a rájátszás.
– Amit szünet előzött meg: sok is volt, kevés is volt. Ahhoz rövid volt az idő, hogy komolyan megalapozhattuk volna a folytatást, de sok is volt meccs nélkül. Az egyik közösségi oldalon olyan írások voltak, hogy mi a Békéscsabától direkt kaptunk ki, hogy a Gödöllővel játsszunk a kieséses rendszerben. Ezt a sportszerűség sem engedte meg nekünk, és azt se feledjük el, hogy rizikós lett volna e variáció, mert olyan kevesen voltunk, hogy sérülés, betegség esetén – amiből bőven kijutott számunkra ebben a szezonban – kieshettünk volna a legmagasabb osztályból.

– Az utolsó kört aztán magabiztosan hozták.
– Jó mérkőzésekkel! Korábban a Vasast óriási elszántsággal vertük, és a hazai, Békéscsaba elleni vereséget leszámítva nagyon együtt volt a társaság, ellenállhatatlanul meneteltünk az ötödik helyig.

– Hogyan tovább?
– Dzunics Anna és Papp Dóra családi okok miatt távozik. Elfáradtam, kénytelen vagyok sajnálattal tudomásul venni, hogy a várost nem érdekli a röplabdasport. Éppen ma kaptam kézhez a város által közzétett terembeosztást, és a saját iskolámban – ahol 17 éve dolgozom és röplabdázunk – sem szerepel a röplabda és a MÁV Előre SC, a Jákyról meg már ne is beszéljünk! Mit tehetek, másfelé nézek, annak nem látom esélyét jelenleg, hogy a 2011–2012-es szezonban itt röplabdázzunk.

Nehéz helyzet, kemény szavak

„A nehézségek ellenére sikerült a működési feltételeket biztosítani ebben a szezonban – tette hozzá Dévényi Tibor, a MÁV Előre SC elnöke. – Az eredménnyel, az ötödik hellyel elégedettek lehetünk. Ami a jövőt illeti: éppen most tárgyalok Budapesten egy befektetővel, aki segíthetne. Két hét múlva lehet konkrétum, ami előrelépést jelenthetne a játékosállományt és a célkitűzést tekintve is.”

„A város elismeri az élvonalbeli röplabdázók eredményeit, éppen most szavaztunk meg nekik 1.9 millió forint támogatást – mondta Östör Annamária sporttanácsnok. – Ami a teremgondokat illeti, nem érkezett hozzánk kérés tőlük, másrészt felülvizsgáljuk a meglévő igényeket, lehetőségeket, és segítünk.”

(forrás: Fejér megyei Hírlap)

Címkék: máv székesfehérvár röplabda fehérvár előre fésüs máv előre

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr232967009

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gregibroki 2012.07.24. 15:48:56

vicc az egész... adott egy briliáns, lelkes edző, sok gyerek, sikerek, de a városnak fáj az a pénz, amit a focistáink 1 perc alatt elköltenek.
süti beállítások módosítása