Két héttel a görögök elleni edzőmeccsek után ismét az Aréna Savariában vendégeskedik a magyar női válogatott. Ezúttal komoly tétmérkőzések következnek Szombathelyen, az Euroliga keretében Bulgária együttesével csap össze kétszer is nemzeti csapatunk.

A Görögország elleni felkészülési találkozókat és a két izraeli meccset is meghatározó ütőjátékosa, Horváth Dóra nélkül vívta meg a magyar együttes. Dóra – befejezve olasz bajnoki szereplését – kedden csatlakozott a csapathoz.

„Mindhárom csoporttársunk tagja a szeptemberi 16 csapatos Európa-bajnokságnak, így mindenképpen sikeresnek könyvelhetjük el az izraeli túrát – mondta Jókay Zoltán, a magyar válogatott szövetségi kapitánya. – Az első meccsen talán az utazás, az új körülmények miatt nem voltunk olyan koncentráltak. Aztán elemeztük az izraeliek játékát, és a második találkozón már megtaláltuk a támadható pontjaikat, és nagyszerű csapatjátékkal nyertünk. Örülünk az első Euroliga-győzelmünknek, de tudjuk, hogy jóval keményebb feladat következik, hiszen a bolgár és a cseh válogatott is magasabb szintet képvisel az izraelinél, és meghatározó csapatai az európai röplabdázásnak. Ettől függetlenül – legalább az egyik meccsen – szeretnénk meglepni Bulgáriát."

A kapitány még elmondta, hogy a lányoknak még furcsa a feszített program, de kezdenek beleszokni a tempóba. Kedden érkeztek Szombathelyre, csütörtökön edzhetnek először az Arénában a nemzetközi előírásnak megfelelő speciális borítású játéktéren.

Szót válthattunk a játékosok közül Dégi Barbarával, Meléndez-Pál Beatrixszal és Kötél Dórával is. Nagyon nagy lehetőségnek érzik az Euroliga-szereplést, már csak azért is, mert két hétnél hosszabb felkészülési, csapatépítési lehetőséget emlékeik szerint nem kapott még a magyar válogatott. Csak így lehet esélyük felzárkózni Európa legjobb csapatai közé.

A meccseket a diákok és nyugdíjasok 300, a felnőttek 500 forintért tekinthetik meg.

(forrás: Vas Népe)

Címkék: szombathely bulgária válogatott röplabda euroliga

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr632950619

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása