Május 27-29-én rendezték Szolnokon az Országos Mini Kupát, amely során több mint hatszáz ifjú röplabdázó lépett pályára összesen hat kategóriában. A rangos versenyen négy kategóriában is részt vett a fővárosi IV. kerület legnagyobb röplabda utánpótlás-nevelő egyesülete, az Újpesti Csokonai DSE. A lila-fekete színekben pompázó fiatalok három leány- és egy fiúkategóriában szerepeltek.

Képgaléria itt!

A pénteki és szombati napon pályára lépő mini lányok (1998. január 1. után születtek) a várakozásoknak (6-8. hely) megfelelően szerepeltek és szerezték meg a nyolcadik helyezést a tizennyolc-csapatos mezőnyben. A hétvége első napján rendezték a leány és a fiú szupermini kategória versenyeit (2000. január 1. után születtek). Utóbbiak életük első korosztályos versenyén szerepeltek, ezt mutatta az elért ötödik helyezésük is az ötcsapatos mezőnyben. Bár a játékban végig partnereik voltak az ellenfeleknek, még elég sok pontatlanság és hiba csúszott be, ami egyértelműen a rutintalanságuknak köszönhető.

A hasonló korú lánycsapat azonban bravúrosan szerepelve, egy vereséggel végzett a harmadik helyen a tizenhét csapatot felvonultató mezőnyben. A legnagyobb siker azonban még hátravolt! Az Újpesti Csokonai DSE kismini (1999. január 1. után született) lánycsapata ugyanis a vasárnap megrendezett kategóriában veretlenül jutott a döntőbe, ahol a Vasas-Hofeka-Óbuda együttesénél is jobbnak bizonyult, így az egyesület és a közelmúlt legnagyobb újpesti röplabdás sikerét elérve az ország legjobb csapatának bizonyult a kismini korosztályban! Különdíjban részesült Nagy Lászlóné, a csapat edzője, illetve Papp Lujza, a torna legjobb játékosa!

Az újpestiek különösen büszkék arra, hogy a leány mezőny legeredményesebb fővárosi egyesületeként zárták a három napot, illetve az Egri Szent-Györgyi mögött, a Szegeddel holtversenyben a Csokonai DSE csapatai indultak a legtöbb versenyszámban Szolnokon.

Országos Mini Kupa, Szolnok

Leányok

Mini
1. Békéscsabai RSE
2. Vasas-Hofeka-Óbuda
3. Kaposvári SI-USE
4. TEVA-Gödöllő RC, 5. Kecskeméti SI, 6. TF-KRA, 7. Nyírsuli, 8. Újpesti Csokonai DSE, 9. Kodály Zoltán Általános Iskola Szolnok, 10. Szolnoki VSI, 11. Tatabányai Volán SE, 12. Dunakanyar SE, 13. Győri DRC, 14. RUNKIL SE, 15. Szegedi RSE, 16. Dózsa György Általános Iskola Tatabánya, 17. BSE, 18. Miskolci VSI
Legjobb edző: Kerekes Mariann
Legjobb játékos: Bagyinka Fanni

Kismini
1. Újpesti Csokonai DSE
2. Vasas-Hofeka-Óbuda
3. Nyírsuli-Móricz
4. Békéscsabai RSE, 5. Egri Szent-Györgyi DSE, 6. TF-KRA, 7. Győ-Ta, 8. Szegedi RSE, 9. Győri Dózsa Ikrény, 10. Bem DSE, 11. Göd, 12. Tatabányai Volán SE, 13. Delta RSE, 14. Szolnoki VSI, 15. Veszprémi Egyetemi SC, 16. Kalocsai SE, 17. BSE, 18. Dunakanyar
Legjobb edző: Nagy Lászlóné
Legjobb játékos: Papp Lujza

Szupermini
1. Delta RSE
2. Szegedi RSE
3. Újpesti Csokonai DSE
4. Miskolc VSI, 5. Egri Szent-Györgyi DSE, 6. TF-KRA, 7. Kalocsai SE, 8. Vasas-Hofeka-Óbuda, 9. Sümegi RE, 10. Kodály Zoltán Általános Iskola Szolnok, 11. Tatabányai Volán SE, 12. Szolnok VSI, 13. TEVA-Gödöllői RC, 14. Sárberki Általános Iskola Tatabánya, 15. Dunakanyar SE, 16. Erkel Ferenc Általános Iskola Gödöllő, 17. Petőfi Sándor Általános Iskola Gödöllő
Legjobb edző: Dömötör-Mátrai Beáta
Legjobb játékos: Pölcz Martina

Címkék: mini röplabda újpest utánpótlás csokonai dse

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr132946773

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása