A magyar női válogatott 3:1-re kikapott Izrael otthonában az Euroliga első fordulójának első mérkőzésén. Képgaléria ittA meccs teljes felvétele itt! A két csapat szombaton magyar idő szerint 18 órától megint megmérkőzik egymással.

A ma délelőtti edzésen kifordult a bokája Sándor Renátának. A hírek szerint pénteken és szombaton sem léphet pályára, mégis be volt nevezve a mérkőzésre, amelyet a helyszínen tekintett meg a Nemzetközi Röplabda Szövetség vezérkara, a kínai elnök, Jizhong Wei is!

A korábban a meccsnek otthont adó városban, Raananaban játszó Józsa Zsuzsanna pontjával kezdődött a meccs, de hamarosan már a hazaiak vezettek (3:1). Innen parádés sorozatot produkáltak a mieink, Miklai Zsanett blokkolt, majd szervált egy ászértékűt. Filipovics Anita szép blokkja után Miklai újabb ászt nyitott, Dr. Arie Selinger időt kért (3:6). Kiválóan mezőnyöztek a magyarok, az első technikai szünet után már öt ponttal vezettek (4:9). Józsa kétszer a blokkba ütött, Kötél Dóráról elpattanta egy nyitásfogadás, Jókay Zoltán időt kért (10:12). Liliom Rita hátsósoros ütése törte meg a rossz magyar sorozatot, aztán Miklai bombázott centerből és Józsa nyitott ászértékűt (11:15). Megint hazai pontok következtek, majd Miklai sánca után jöhetett a második kötelező pihenő (13:16).

Liliom Rita a szélről ütött, majd Meléndez-Pál helyett beállt Milovits Júlia feladni. Liliom következő ütése hosszú volt, feljöttek egy pontra az izraeliek, majd egy rossz magyar nyitásfogadás után egyenlítettek. Jókay időt kért. Izrael átvette a vezetést, és a magyar válogatott képtelen volt megtörni riválisa lendületét (19:17). Liliom ütést rontott, Filipovics viszont betalált (20:18). Liliom nagyon fontos helyzetben a hálóba nyitott, de Magyarország válogatottja a gyenge szervafogadások és a pontatlan feladások miatt képtelen volt épkézláb támadásokat vezetni. Eldőlt a szett a hazaiak javára, ez azért volt bosszantó, mert az izraeliek egyáltalán nyújtottak kiemelkedő teljesítményt (14:17-ről 25:18, 1:0).

Magyar hibával és izraeli ponttal indult a második etap. Liliom Rita egyenlített (2:2), Miklai és Kiss Katalin is pontot szerzett (3:5). Kiss a blokkba ütött, majd az ejtése széles volt (6:5), de Liliom blokkolt majd ütött (7:7). Az első technikai után ellépett Izrael (10:7), de két hazai hiba után megint szorossá vált az állás, és Liliom bombázott (10:10). Józsa ejtett, de amikor Kiss Katalin a blokkba ütött, Dégi Barbara állt be helyette, de ő is a sáncba támadott, Jókay időt kért (14:12). Sok ajándékpontot vétett együttesünk, sok volt a hiba. A jó nyitásfogadások és a pontos feladások nagyon hiányoztak (16:12).

Józsa ütését blokkolták, Meléndez-Pál helyett megint bejött Milovits, de a rosszabbnál rosszabb fogadásokkal ő sem tudott mit kezdeni, Jókay megint időt kért. A folytatásban is jól sáncolt Izrael, a magyarok tízpontos hátrányba kerültek (22:12). A végén még szerzett néhány szép pontot Magyarország, de a lényegen már nem tudtak változtatni a mieink (25:15, 2:0).

Liliom Rita szerezte a harmadik szett első pontját, majd Kiss Katalin ütött. Az izraeliek pontosan fogadtak és centerből is eredményesen támadtak, nem úgy, mint a magyarok. Kötél Dóráról a sokadik nyitásfogadás pattant el, Jókay Zoltán időt kért (5:3). A visszatérés után Józsa is rosszul fogadott, Kiss Katalin blokkja nagyon jókor jött. Hiába, mert a folytatásban is a hazaiak szerezték a pontokat (8:4). Józsa ütött, Filipovics és Miklai blokkolt, felpezsdült a mieink játéka, és hamarosan már vezettek is a magyar lányok (9:10)! Józsa is beköszönt, végre magára talált Magyarország, és a valós tudásának megfelelően tudott röplabdázni! Selinger edző időt kért (9:11). Józsa megint pontosan bombázott, de aztán ismét jöttek a magyar hibák, és fordított Izrael (14:13).

Tartotta magát Magyarország, sőt Milovits kiváló blokkjával és Liliom ásznyitásával ismét vezetett csapatunk (17:18), Selinger időt kért. Filipovics végre kapott labdát, és meg is oldotta, Farhi a hálóba ütött (17:21)! Liliom Rita ászt nyitott, Józsa ejtett (17:23). Liliom Rita a hátsó sorból ütött, ezzel játszmalabdához jutott csapatunk, és Miklai Zsanett blokkjával meg is nyerte a harmadik részt a magyar válogatott (18:25, 2:1).

Jól indultak a mieink a negyedik etapban, Józsa Zsuzsanna két pontot is szerzett (2:5). Filipovics Anita próbálkozását sáncolták, Kiss Katalin szépen blokkolt (5:7), majd egyenlített Izrael (7:7). A kötelező szünet után ismét a mieink pillanati következtek (9:11), de hamar jött az egyenlítés (11:11). Kiss Katalin megint jókor érkezett, ráadásul kétszer, de nem tudott ellépni Magyarország (14:14), sőt a második technikainál már a hazaiak álltak jobban (16:15). A mieink elkezdtek ismét hibázni, Jókay időt kért (18:16). Visszatértek a rossz nyitásfogadások és a feladó rontásai, a magyarok szövetségi kapitánya újra időt kért (20:16). A végjáték már nem hozott különösebb izgalmakat. A gyönyörűséges Anna Velikij ütése után Kiss Katalin blokkolt (22:20). Tálas Zsuzsanna is beállt a hajrában, s Meléndez-Pál Beatrix is visszatért, majd a hazaiak gyorsan lezárták a meccset, Liliom Rita hibájával zárult a találkozó (25:21, 3:1).

A magyar válogatott két játékelemben (nyitásfogadás, feladás) gyengélkedett, és ez meghatározta az egész játékot. Az izraeliek magabiztos, pontos alapjátékkal és kiváló mezőnyözéssel simán nyertek, pedig a teljesítményüket elnézve egyáltalán nem verhetetlenek.

Szomorú hír, hogy mivel az izraeli televízió nem közvetíti a szombati meccset, így az a tévében és az interneten sem lesz látható a magyar érdeklődők számára.

Euroliga, nők, B-csoport, 1. forduló, 1. mérkőzés

Izrael – Magyarország (18, 15, –18, 21)
Raanana, 300 néző. Játékvezetők: Vlad (román), Demirdelen (török)
Izrael: Frage-Gerber, Birman-Viszocki, Arazi, Farhi, Ponte, Artmenko. Csere: Zinober (liberó), Haim, Vinarszki, Velikij. Szövetségi kapitány: Dr. Arie Selinger
Magyarország: Meléndez-Pál 1, Filipovics 6, Kiss K. 15, Liliom 18, Józsa 12, Miklai 9. Csere: Kötél D. (liberó), Milovits 1, Dégi, Tálas. Szövetségi kapitány: Jókay Zoltán

Az eredmény alakulása. 1. játszma: 4:8, 11:14, 18:17, 23:18. 2. játszma: 8:7, 14:12, 22:12. 3. játszma: 8:4, 14:13, 17:19, 17:23. 4. játszma: 7:8, 14:14, 19:16, 23:20

A hiányzók és a hiányosságok

A pénteki délutáni meccs tökéletesen megmutatta a magyar válogatott hiányosságait. Nagyon hiányzott nyitásfogadásban és ütésben Horváth Dóra és Sándor Renáta, feladóposzton Bognár Krisztina, liberóban pedig Vatai Gabriella klasszisteljesítménye. Ilyen összeállításban talán érdemes lenne megpróbálni szélen a bajnokságban remeklő Miklai Zsanettet, s centerbe bevinni Kovács Tímeát.

Címkék: izrael válogatott röplabda euroliga

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr932937015

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása