A várva várt aranyérem

 2011.05.24. 08:20

A Dunaferr SE felnőtt csapata a bajnokságban harmadik, a Magyar Kupában második lett az elmúlt szezonban. A fiatalok közül a juniorok és a serdülők is ezüstérmet szereztek, aztán az elmúlt hétvégén, az Országos Ifjúsági Kupa (OIK) kaposvári hatos döntőjében megszületett a dunaújvárosiak várva várt aranyérme!

A hatos döntőre a korábbi bejelentésnek megfelelően nem érkezett meg a Company Nyelviskola-Veszprémi RC együttese, így csak öt csapat kezdte meg a küzdelmeket. A dunaújvárosiak az első mérkőzésen az Egri-Eszterházy Gyakorlóiskola csapatával, majd egy meccs kihagyás után a Dági KSE gárdájával találkoztak. Mindkét találkozót magabiztos játékkal, 3:0-ra nyerte a Dunaferr. Ezen a két összecsapáson pihentetni lehetett a szerdai edzésen bokasérülést szenvedett Jan Johanssont. Rajta kívül mindenki játéklehetőséget kapott. A játékosok belekóstolhattak a torna hangulatába.

A második napon következett az örök rivális Kaposvár. Ötjátszmás, rendkívül szoros küzdelemben ezúttal a somogyiak nyertek, úgy, hogy az ötödik szettet 15:13-ra hozták. Nem sok idő volt a sebek nyalogatására, másfél óra pihenőt követően már a Kecskemét ellen kellett pályára lépnie a Dunaferrnek. Az újvárosiak túltették magukat a fáradtságon, és 3:0-ra megverték az alföldieket, akik ezúttal nem tanúsítottak nagy ellenállást. Vasárnapra maradt a finálé, ahol ismét a Kaposvár volt az ellenfél. Ezúttal is öt játszmában dőlt el az összecsapás. A kiélezett küzdelemben minden szettben csak apróságok döntöttek. Az ötödik játszmában a szerencse is az újvárosiak mellé állt, így több mint kétórás csatában megszerezték a kupagyőzelmet, az edző, Tomanóczy Tibor nagy örömére.

„Ezúttal mindenki dicséretet érdemel – mondta a boldog tréner. – A nagybetűs csapat diadala volt ez a győzelem. Természetesen örülünk a kiemelkedően játszó Jan Johansson különdíjának is.”

A Dunaferr együttesében a következő játékosok szerepeltek: Szücs Ákos, Pápai Péter, Kőrösi Őrs, Kőrösi Kende, Jan Johansson, Földes Mózes, Szabó Balázs, Gephardt Áron, Gephardt Norbert, Kovács Tamás, Pádár Krisztián, Blázsovics Péter, Nagy Márk.

(forrás: Dunaújvárosi Hírlap)

Címkék: dunaújváros ifjúsági röplabda utánpótlás dunaferr oik

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr442927967

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása