A magyar női válogatott könnyedén, 68 perc alatt nyert 3:0-ra (20, 14, 13) Görögország ellen Szombathelyen, felkészülési mérkőzésen. A két csapat pénteken 15 órától Bükön ismét összecsap egymással.

Jókay Zoltán szövetségi kapitány csütörtökön a Nyugat Rádió vendége volt. A műsor felvételét kiváló szombathelyi kapcsolatainknak köszönhetően csak innen, a hunvolley.blog-ról tölthetik le, és hallgathatják meg! Kattintsanak ide!

A megfiatalított magyar válogatott, amelynek átlagéletkora alig 24 év, újoncokat is avatott. Először kapott szerepet Miklai Zsanett, Milovits Júlia és Tálas Zsuzsanna. Kicsit csikorogva indult be a gépezet a szintén Euroliga-szereplésre készülő görögök ellen. Több nyitáshiba és támadásrontás mellett a magyar sánc is le-lemaradt a hellének ütéseiről. Így aztán eleinte szoros volt az állás (5:5). A szett közepétől aztán kezdett összeállni a játék (17:11), amelybe belefértek a debütáló cserék is (25:20, 1:0).

A második játszmában 0:3 után szerezte első pontját válogatottunk. 2:5 után Józsa ment a nyitóhelyre, s 11:5-ig ott is maradt, persze hálónál lévő társai is segítettek a pontszerzésben. A folytatásban is a magyarok uralták a meccset, egy-egy pont erejéig tudták csak megzavarni őket a görög játékosok (25:14, 2:0). A záró felvonásban megtorpanás nélkül, végig a magyar csapat akarata érvényesült (25:13, 3:0).

Nemzetközi felkészülési mérkőzés, nők

Magyarország–Görögország 3:0 (20, 14, 13)
Szombathely, 600 néző. Játékvezetők: Hóbor, Mezőffy
Magyarország: Meléndez-Pál, Sándor R., Miklai, Józsa, Liliom, Filipovics. Csere: Kötél D. (liberó), Milovits, Tálas, Dégi, Kovács T. Szövetségi kapitány: Jókay Zoltán.
Görögország: Koutouxidou, Tsima, Kyriakidou, Gkouzou, Chantava, Tzanakaki. Csere: Mylona (liberó), Papafotiou, Kelesidou, Merteki. Szövetségi kapitány: Florosz Dimitriosz

EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK

Jókay Zoltán: – Gratulálok az új csapatnak a sikeres bemutatkozáshoz. Az alapjáték, amit gyakoroltunk, jól működött. Persze, van még bőven tennivalónk.
Florosz Dimitriosz: – Ez volt az első felkészülési meccsünk, a magyarok minden tekintetben jobbak voltak. Nem meglepetés az eredmény.

Pénteken 15 órától a büki sportcsarnokban ismét összecsap a két válogatott.

(forrás: Vas Népe)

Címkék: görögország görög válogatott röplabda jókay

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr42918164

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

shui 2011.05.20. 11:17:47

nagyon keveset olvasni magyar részvételről ebben a sportágban, jó, hogy van ilyen blog, amelyik experten foglalkozik ezzel is! gratulálok!

Rodics · http://hunvolley.blog.hu 2011.05.20. 11:50:24

@shui: Ó hát igazán köszönöm a szép szavakat!
süti beállítások módosítása