Kellemetlen ügy miatt kell aggódnia a Veszprémi RC férficsapatának, miután serdülőcsapata nem tud részt venni a kaposvári országos döntőn. A versenykiírás vonatkozó szabályozásának értelmében ez a felnőttek szereplésére is hatással lehet!

Az Országos Serdülő Bajnokság (OSB) hatos döntőjét péntektől vasárnapig rendezik Kaposváron, azonban a Veszprémi RC nem utazott el a tornára. Czintula Róbert, a klub elnökségi tagja elmondta, tanulmányi okok, nyelvvizsga és sérülés miatt a hétvégén három fiatal röplabdázó marad távol igazoltan. Viszont akadt két játékos, aki az utolsó pillanatban nem volt hajlandó felülni a Kaposvárra tartó buszra, így a csapat létszáma ötre fogyatkozott, és nem volt értelme elutazni. A két igazolatlanul távolmaradó játékjogát fegyelmi vétség miatt azonnal felfüggesztette a veszprémi klub.

„Nagyon bízunk benne, hogy indokainkat meghallgatva a szövetség versenybizottsága nem a legszigorúbb szankciókat alkalmazza majd velünk szemben – mondta Czintula. – Távolmaradásunk egyáltalán nem szándékos, ezt bizonyítja az is, hogy az Országos Ifjúsági Kupa jövő hétvégi döntőjére például gőzerővel készül a korosztályos alakulat. Úgy gondolom, az elég nehéz helyzetben lévő magyar röplabdasportnak egyáltalán nem érdeke, hogy hazánk hatodik legjobb egyesületét esetleg visszaminősítsék, ezért nagyon bízunk a bizottság jóindulatában. A két játékost viszont egyáltalán nem értem. Úgy hiszem, egy igazi sportember nem képes cserbenhagyni a társakat, főleg ilyen helyzetben. Erre a viselkedésre nincs indok. Nagyon sajnálom, hogy feleslegesen küzdöttek a fiatalok egész évben, és most a fináléban nem tudják megmutatni tudásukat, tehetségüket.”

A Versenykiírás 30.4. pontja szerint: „Az OIK, OSK, OSB és OGYB országos döntő valamely mérkőzésén ki nem álló csapatot a versenyből és az adott bajnokságból is törölni kell az addig elért összes eredményével együtt (kivéve a 24.4. pont szerinti eredmények). A ki nem álló, vagy távolmaradó csapat sportszervezetének a torna (mérkőzés) rendezési költségének rá eső részét és a megrendelt szállás és étkezés költségét utólag ki kell fizetnie.”
 
Ennek azonban következménye a 30.8. pont: „Ha egy NB I-es sportszervezet OIK, OSK, OSB, vagy OGYB csapatai közül bármelyik törlésre kerül, abban az esetben a Versenybizottság a sportszervezet felnőtt csapatát is törli.”

A felnőtt csapat törlésének következménye, hogy a következő bajnoki évben csak a NB II-ben indulhat az adott csapat...

(forrás: Veszprém megyei Napló)

Címkék: veszprém röplabda serdülő osb vrc

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr262882876

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bátor Ulán 2011.05.07. 23:48:06

Nem akarok rosszmájú lenni, de a "szabály az szabály".
Ezt megtapasztalta annak idején a Kazincbarcika is, vagy a nemzetközi ligában nem induló csapatok, vagy az idén a Kecskemét...
Mindenesetre elgondolkodtató, hogy a Veszprémről szóló előző cikk is azt feszegette, hogy elment az utánpótlásedző, ill., hogy egyetemi csapattá válnának, csak ne kelljen utánpótláscsapatot indítani...
Lehet, hogy nem a gyerekek a hibásak??
süti beállítások módosítása