17.394.594 forint

 2011.05.05. 00:27

Május 4-én, szerdán elnökségi ülés volt az MRSZ-ben. Talán a sors különös játékának, vagy inkább egy jól időzített kiszivárogtatásnak köszönhetően szárnyra kelt egy újabb példány a magyar röplabdasportban már megszokott névtelen körlevelekből. Igen ám, de ez a mocskolódáson kívül két rendkívül érdekes levelet és egy táblázatot is tartalmaz... Azt régóta sejtjük, hogy a szövetség anyagi helyzete a tavalyi elnökválasztó közgyűlés előtti ígérgetések ellenére válságos. De íme, itt a bizonyíték, hogy a morális helyzet is katasztrofális!

Az egyik levél főtémája egy pénzügyi tranzakció. Hogy szabályos vagy szabálytalan, azt ne mi döntsük el, persze véleményünk van róla... Ide kattintva letölthető!

A második levelet a korábbi főtitkár, Elsik István írta az elnökség tagjainak. A benne foglaltak megerősítik azt a pletykát, miszerint a szövetség elnökével nézeteltérésbe került, azért kellett távoznia, de vannak benne egyéb érdekességek is bőven! Ide kattintva letölthető! Ő egyébként május 3-án átvette a rendes felmondásról szóló iratokat, és az utolsó munkában töltött napon a járandóságát is elutalták.

A táblázat az MRSZ lejárt tartozásait részletezi április 26-án. Fillérre pontosan 17.394.594 forint. Ehhez aztán tényleg nem szükséges különösebb kommentár. Ide kattintva letölthető! Annyit azért még hozzátennénk, hogy a dátumokból jól látszik, mennyi adósságot halmozott fel a jelenlegi vezetés, és mennyit a 2007. augusztus 30. és 2009. május 15. között hivatalban lévők...

Szorosan ehhez tartozik, hogy a május 4-i elnökségi ülésen egyébként szó volt a közelgő női Euroligával kapcsolatos feladatokról, illetve az esemény lebonyolításához szükséges anyagi forrás biztosításáról is. Nos, információink, illetve a táblázat adatai szerint a szövetség a megadott határidőig nem fizette be a magyar válogatott nevezési díját. Az MRSZ elnöke a férfi Bajnokok Ligája négyes döntő időszakában a torna olaszországi helyszínén tárgyalt az Európai Röplabda Szövetség (CEV) elnökével, és fizetési haladékot kért (és kapott) a teljes összegre.

A két levelet TXT, a táblázatot CSV formátumban kaptuk, a könnyebb áttekinthetőség és a könnyebb kezelhetőség érdekében konvertáltuk őket PDF-be. Természetesen az eredeti példányok az e-mail csatolmányaként a rendelkezésünkre állnak, és azokat a legnagyobb örömmel bemutatjuk bárkinek, aki kételkedik a letölthető dokumentumok eredetiségével kapcsolatban. Természetesen a levelek és a táblázat esetében sem végeztünk semmiféle tartalmi változtatást, tehát például a helyesírási hibákat sem javítottuk. Az anyagok eredetiségéről, hitelességéről és maximális igazságtartalmáról természetesen meg vagyunk győződve, ezért is publikáltuk őket, de mivel a forrásukat nem ismerjük, így magától értetődően felelősséget sem vállalunk értük!

Hogy ki lehet a kiszivárogtató, és mi ezzel a szándéka, nem tudjuk, és nem is akarunk találgatni. Mivel bizalmas anyagokról van szó, szövetségi ügynöknek, vagy a fővárosi agyközponthoz közeli személynek kell lennie. Ott pedig ugye köztudottan vannak olyanok, akik mindig a törvényesen fennálló rend megdöntésén munkálkodnak!

Friss!
Egyrészt egy magánszemély (egyéni vállalkozó) neve a táblázatból saját kérésére törlésre került két helyen is. Másrészt értesüléseink szerint a táblázatból hiányzik az a 285.000 forint + kamatai, amivel a szövetség a korábbi női szövetségi kapitánynak, Farkas Mihálynak tartozik. Az ügy egyébként a bíróság előtt van.

Címkék: röplabda

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr332878658

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

háló 2011.05.08. 11:32:54

Az új elnök mikor átvette a szövetség vezetését azt igérte megállítják a sportág mélyrepülését.Hát ez nem sikerült.Sőt! Állítom, hogy néhány év múlva diáksport szintjére sülyed a honi röplabda.Nincs finanszirozva az utánpótlásnevelés ami a kitörés lehetne.Azt az egy-egy feltünő tehetséges fiatal illetve a rutinos korosabb játékost vásárolja ki az a klub akinek éppen van pénze.A sportágban alapvetően nincs pénz.Lásd az extraliga győztes BSE pénzhiány miatt nem tud elindulni.(Az is külön téma lehetne,hogy az elnök csapata a TFSE osztályt ugorva az extraligában indulna.Kérdés az elnök mire forditott pénzt?)Csökken a csapatok száma.Alsobb osztályban jó ha elindul nyolc csapat.(Abból is évközben visszaléptek.)Extraligás meccseken jó ha van 150-200 néző.Szűk családias légkör.Más labdajátékok élcsapatainál többezres nézettség van. Azt hittük nincs lejjebb.De van.A szövetség nem vesz figyelembe a csapatok véleményét. Egy példa: több csapat jelezte, hogy az amatör csapat tagjai iskolások és dolgozók,ezért egyfordulós szombati versenynap legyen. Igy ha éjszaka hazaér a csapat idegenböl másnap pihenhetnek,és hétfön pihenten mehet ki-ki dolgára.Hacsak az országban található valamelyik milliárdos pézember nem lát lehetőséget a sportágban,mert legkevesebb pénzből a labdasportok közül a röplabdát lehet működtetni.
süti beállítások módosítása