Markovits László ügyvezető elnök és Fördős László szakosztályelnök felkérésére két évvel meghosszabbította szerződését a bajnoki ezüstérmes Vasas Duna Autó Óbuda edzője, Jókay Zoltán. A tréner már hét esztendeje irányítja a csapatot, a korábbi időszakokban mindig évről-évre újította meg a szerződését, most először azonban hosszabb időtartamban egyezett meg a két fél.

„Nem csak a megállapodás ténye tölt el örömmel, hanem annak időtartama, valamint az a tény, hogy már a bajnokság zárása után néhány nappal megkaptam a Vasas részéről a jövőbeni közös munkára vonatkozó ajánlatot – mondta Jókay Zoltán. – Úgy érzem, ezek mind az eddigi munkám elismerését jelentik, a klubvezetés is értékeli azt, amit a csapattal korábban, vagy akár az idei évben elértem. A kölcsönös bizalmon túl adott a kiváló infrastruktúra – a röplabdát tekintve egyedülálló a fővárosban –, valamint van egy remek szakembergárdánk, mindkettő elengedhetetlen része az eredményes tevékenységünknek. A magyar sport, és ezen belül a röplabda azonban cseppet sincs könnyű helyzetben a források tekintetében. A jövőben az eddigieknél is szélesebb körű összefogásra van szükség a Vasas-család röplabdaközösségétől ahhoz, hogy talpon tudjunk maradni, és sikeresek legyünk. Együtt kell előteremtenünk a működéshez szükséges költségeket, elsősorban gondolok itt a felnőtt csapat finanszírozására. Ebben nekem is szerepem lesz, vannak elképzeléseink a jövőre vonatkozóan, a szakosztály környezetében lévőkben pedig megvan a hajlandóság, hogy megújítsuk magunkat.”

Markovits László ügyvezető elnök először megragadta az alkalmat, hogy gratuláljon a csapat minden tagjának és Fördős Lászlónak a bajnokságban és a Magyar Kupában elért eredményekhez.

„Feltétlenül fontosnak tartottam, hogy Jókay Zoltánnal szerződést hosszabbítson a klub, hiszen évek óta bizonyítja a Vasasnál végzett munkájával, hogy az ország egyik, ha nem a legjobb edzője – mondta a klubvezető. – Emellett az őt körülvevő kiváló szakembergárda, valamint a Vasas SC által biztosított infrastruktúra lehet a jövőben az egyik záloga a színvonalas működésnek, amely feltétlenül vonzó lehet a fővárosban röplabdázó lányok számára. Annak is örülök, hogy miután a röplabda nem került be a kormány által meghatározott öt kiemelt látványsportág közé, mindenki, köztük Jókay Zoltán is nyitott volt arra az új szemléletre, hogy a röplabdaszakosztály minden résztvevőjének összefogására szükség van, mivel ma már nem elvárható, hogy egy-egy személy teremtse elő a felnőtt csapat finanszírozásához szükséges forrásokat. Ennek tükrében az elkövetkezendő hetekben a jövő évi csapat végső kialakítása lesz a feladat.”

Jókay Zoltán
1967-ben született Tatabányán, végzettsége testnevelő-tanár, szakedző. A Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Kar (TF) egyetemi adjunktusa. 1995-től két évig volt a Csepel SC felnőtt férficsapatának másodedzője, illetve a röplabda-szakosztály utánpótlás szakágvezetője. Ott volt az örökké emlékezetes 1995-ös bajnoki döntőben, amelyet a fővárosi együttes csak óriási, ötmeccses csatában vesztett el a Szegeddel szemben. 1997–2001 között a TFSE női csapatának edzője és szakosztályvezetője volt, 1998-ban megnyerték az NB II-t. A leány ifjúsági-válogatottnál előbb másod-, majd vezetőedzőként tevékenykedett, irányításával a korosztályos Európa-bajnokságra és a világbajnokságra is kijutott a magyar csapat. 2003-ban került a Vasashoz, ahol egy évig utánpótlásedző és felnőtt másodedző volt, 2004-től pedig a felnőtt csapat szakvezetője. Juniorbajnokságot egyszer (2004), felnőtt bajnokságot kétszer (2005, 2008), Magyar Kupát pedig négyszer (2005, 2006, 2008, 2009) nyert az óbudaiakkal, a TF együttesével pedig több MEFOB-elsőséget is jegyez. Jelenleg ő a magyar női felnőtt válogatott szövetségi kapitánya.

(forrás: Vasas SC)

Címkék: röplabda vasas jókay

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr892875939

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása