Két év szünet után ismét a Challenge Kupában indulhat a marosvásárhelyi CSU Medicina női röplabdacsapata. A bajnoki ötödik helyért zajló sorozatban Lugoson győzött az együttes, ezzel pontot tett a szezon végére.

A lugosi mérkőzésen csak a második játszmában okoztak nagyobb gondot a házigazdák a marosvásárhelyi együttesnek, amikor kiegyensúlyozott szett végén, hosszabbításban sikerült nyerniük, a harmadik játszmában azonban csak tíz pontig haladt fej-fej mellett a két csapat. Ekkor a CSU Medicina megrázta magát, utóbb pedig a negyedik szettet is simán nyerte.

A siker egyben azt jelenti, hogy az ötödik helyért rendezett rájátszást két győzelemmel a marosvásárhelyi csapat a maga javára döntötte el, s a bajnoki ötödik hely egyben jogot biztosít számára, hogy induljon a Challenge Kupában. Ott, ahol a 2007–2008-as idényben már megfordult, s akkor szinte két évtized után az első marosvásárhelyi csapat volt a nemzetközi porondon.

A kérdés, hogy a klubnak miként sikerül menedzselnie ezt a helyzetet, hiszen egyértelműnek tűnik, hogy ezúttal nem lesz lehetőség a három évvel korábbihoz hasonlóan erős keret kialakítására, másrészt a fiatalok nemzetközi tapasztalatot is szerezhetnek. Az akkori eredmény megismétléséhez legalább két körön kell túljutnia a CSU Medicinának.

(forrás: szekelyhon.ro)

Címkék: románia román marosvásárhely röplabda

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr582870609

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása