A Vasi Sportakadémia hazai pályán 3:1-re nyert a Győri Dózsa SE ellen a női NB II Nyugati-csoportjában, az alapszakasz huszadik fordulójában. A jelenlegi szezonban ez volt a szombathelyiek utolsó mérkőzése hazai környezetben.

Fordulókkal a bajnokság vége előtt már eldőlt, hogy egyik csapat sem végezhet előrébb és hátrébb sem a tabellán, így egy tétnélküli mérkőzésen felszabadult játékot várhatott a publikum. Bátran kezdtek a csapatok, jó támadójáték és látványos mezőnyvédekezés jellemezte a mérkőzés elejét. Németh jó nyitásaival lerázta magáról ellenfelét az Akadémia. 19:12-es hazai vezetésnél már második idejét kérte ki a kisalföldiek edzője, azonban már ezzel sem tudta megakadályozni a játszma elvesztését (25:18, 1:0).

Hasonló forgatókönyv szerint kezdődött a második etap. Bátor támadójátékuknak és lelkes védekezésüknek köszönhetően tartották a lépést a győriek a szombathelyi csapattal. Kiss sáncai centerben több pontot is hoztak a VSA-nak. Egy-kétpontos hazai előnnyel érkeztek a csapatok a végjátékhoz. 21:21-nél még egyenlített a Győr, azonban ez is kevés volt a játszma megnyeréséhez. Tarlaczné, majd Kiss nyitásai lezárták a második szettet (25:22, 2:0).

A vasiak edzője a harmadik szakasz kezdetén ismét új szerkezetben küldte pályára csapatát, mindenkinek játéklehetőséget biztosítva. A szett elején nem okozott gondot a változtatás. Hasonlóan az addigi játszmákhoz, a VSA irányított, míg a vendégek lelkes játékkal kompenzálták a hazaiak nagyobb ütőerejét. 17:17 után Simon nyitásaival 21 pontig jutott a hazai csapat. Úgy tűnt, az utolsó játszmát látja a közönség. Nem így gondolták a vendégek! Alasztics és Raffai vezérletével felzárkóztak, majd 23:23-nál remek végjátékuknak köszönhetően, minimális előnnyel begyűjtötték a játszmát a végjátékba belealvó szombathelyiek orra elől (23:25, 2:1).

Ismét másik felállásban küldte pályára játékosait a VSA edzője. A szett elején a lelkesedésükkel még tartani tudták a lépést a vendégek, azonban a játszma közepétől remek támadásainak és nyitásainak köszönhetően egyértelművé tette a hazai csapat, hogy nem engedi kiénekelni a sajtot a szájából. Javult Nárai és Tarlaczné szélsőjátéka, jól működött a Németh, Wlassits középtengely is. A győriek lelkesedése ebben a szettben már nem volt elég a ritmust váltó Szombathely ellen (25:20, 3:1).

Összességében egy hajtós, lelkes mérkőzést láthatott a publikum. Dicséret illeti a vendégeket, hogy nem adták fel, és igazán méltó ellenfelei voltak a tabellán jóval előttük álló VSA-nak. A hazaiakon látszott az akarás, ami helyenként szép játékkal párosult. Minden játékosának lehetőséget adott a hazaiak edzője és egyik felállásában sem vallott szégyent csapata, bizonyították a lányok nem véletlenül állnak a dobogó második fokán.

Mucsi Péter, a VSA edzője: – Próbáltam mindenkinek játéklehetőséget biztosítani és mindenki jól élt a lehetőséggel. A harmadik játszma végjátékába belealudtunk, azonban egyik felállásban sem forgott veszélyben a győzelmünk. Gratulálok a Győrnek lelkes játékához.

NB II, nők, Nyugati-csoport, alapszakasz, 20. forduló

Vasi Sportakadémia – Győri Dózsa SE 3:1 (18, 22, –23, 20)
Szombathely, 50 néző. Vezette: Vasák, Kiss
VSA: Németh, Koltayné, Kiss, Simon, Náray, Wlassits. Csere: Sipos (liberó), Varga, Tarlaczné. Edző: Mucsi Péter
Győr: Raffai, Domshitz, Alasztics, Gáti, Iván, Szabó. Csere: Somogyi. Edző: Lesku Ferenc

(forrás: vsakademia.hu)

Címkék: szombathely győr röplabda dózsa nb ii vasi vsa sportakadémia vasi sportakadémia győri dózsa

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr302856645

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása