Bronzérmes az Újpest!

 2011.04.23. 01:16

Fantasztikus, lehengerlő játékkal, végig magabiztos vezetéssel nyert az Újpesti TE a TEVA-Gödöllői RC otthonában a női Extraliga harmadik helyéért rendezett rájátszásának ötödik, utolsó mérkőzésén. A fővárosiak ezzel 3:2-re megnyerték a párharcot, és bronzérmesek lettek a bajnokságban! Képgaléria itt!

Eléggé foghíjas lelátók előtt melegítettek a csapatok, úgy tűnt, hogy nem teltházas meccs után fognak bronzérmet osztani a csapatoknak, de a második szett közepére már tömöttek voltak a padsorok.

Az újpestiek jó hangulatban melegítettek, a gödöllőiek arcán koncentráció látszott. A mérkőzés első pontja Kovács Tímea szép sáncából született, s meg sem állt a pontgyártásban négyig az UTE, de akkor is csak Deme Gábor kedvéért, aki időkéréssel állította meg a riválist (0:4). Szakmáry Gréta keresztütésével megszületett az első hazai pont, amire Kapuvári Melinda felelt egy szemtelen ejtéssel. Kovács is beköszönt egy szép centertámadásból, majd Várhegyi Anikó sáncában akadt el a labda. A technikai szünetre négypontos UTE-előnnyel mentek a csapatok (4:8). A folytatásban az újpesti lányok magabiztosak maradtak, Papizsanszka Natalija nagy formában volt, hihetetlen zsugákat adott, Várhegyi centertámadását is siker koronázta (6:10). A vendégek támadóétvágya megjött, a Gödöllő játéka viszont sehogy sem akart összeállni, így Deme Gábor ismét időt kért (8:13). A visszatérés után Battlay Krisztina hosszút nyitott, majd Széles Petra ásszal válaszolt, Kapuvári ütését sáncolták, közelített a Gödöllő (11:13). Most Farkas Mihályon volt az időkérés sora, ami jót is tett a csapatának, mert megint sikerült meglépnie (13:20). A Gödöllő a támadásait nem tudta befejezni, és a mezőnymunkája is jóval gyengébb volt az elmúlt meccseken megszokotthoz képest, így nem tudott felzárkózni (16:25, 0:1).

Széles Petra szerváival nem tudott mit kezdeni az UTE a második játékrész elején. A vendégek nem tudtak támadásokat indítani, így a Gödöllő ellépett (3:0). Battlay megrázta magát, és akkora erővel ütött egy átlót, hogy Lékó Lilla mentése után a plafonig szállt a labda! Dambendzet Nathalie keresztütése Szakmáry Gréta lába előtt csapódott (3:2). Szakmáry támadott sikerrel, de az Újpestben többen is jó formában voltak, így ontották a pontokat. Kapuvári bombájával egyenlített a látogató (5:5), majd Battlay keresztütésével át is vette a vezetést (7:8). Azt már tisztán lehetett látni, hogy a Gödöllő nem a legjobb formában van, főként a támadásai gyöngék, de a mérkőzés második játszmájában még képesnek tűntek kikecmeregni a hullámvölgyből. A szünet után bele is lendült a hazai csapat, Kriegel Éva egy szemtelen ejtéssel szerzett pontot, majd Szakmáry Grétát blokkolta Dambendzet. Fej-fej mellett haladtak a csapatok. Ismét időt kért Deme Gábor (10:11), de Várhegyi ászt nyitott, majd Kovácsot blokkolták. Ezután Széles a hálóba nyitott, Kriegel Zsófia széleset ütött, így könnyű volt meglépnie a fővárosi együttesnek (11:15) Deme Gábor kikérte a második idejét is, és egyre idegesebben gesztikulált. A továbbiakban is bátortalanok maradtak a gödöllőiek, a vendégeknél egyre nőtt a támadóétvágy, így fokozatosan megléptek (14:21). A hazaiak mestere a szett hajrájában már pihentette a kulcsjátékosait, készült a harmadik etapra. Az UTE-nél mindenki csillogott, Várhegyi szokatlanul sok centertámadásból szerzett pontot, ami láthatóan meghozta a játékkedvét. Közben a szett sima Újpest-sikerrel ért véget (15:25, 0:2).

Ismét a jól elvégzett nyitásokból szereztek értékes pontokat a hazaiak (2:0). Amint javult a nyitásfogadás, máris pontot szerzett Dambendzet. Elindult a fővárosiak támadósora, amit Deme mester időkéréssel próbált kizökkenteni a lendületéből (3:6). Várhegyi blokkolt, majd Kriegel Éva a hálóba bombázza a labdát. Ez volt az a pillanat, amikor látni lehetett, hogy nagy bajban van a Gödöllő! A technikai szünetre már ötpontos előnnyel ment az UTE, úgy tűnt, hogy a házigazda már nem tud felállni (3:8). A folytatásban sem sikerült megújulnia a Gödöllőnek, egyre több támadása volt pontatlan, amit megbüntetett az ellenfél! Az újpesti lányok bátran és jól támadtak, szép figurákat mutattak be a nézők legnagyobb örömére (8:16). Eközben Kriegel Éva önbizalma láthatóan megrogyott, érezni lehetett, hogy ezt a meccset lélekben már elengedte a Gödöllő. Az újpestiek magukkal voltak versenyben, jobbnál-jobb ütéseket produkáltak, és a jutalom nem maradt el, Dambendzet pontjával zárult a harmadik játékrész, majd az önfeledt ünneplés pillanatai következtek (11:25, 0:3).

Extraliga, nők, a 3. helyért, 5. mérkőzés

TEVA-Gödöllői RC – Újpesti TE 0:3 (–16, –15, –11)
Gödöllő, 400 néző. Játékvezetők: Mezőffy, Hóbor
Gödöllő: Németh Zs. 7, Széles 10, Kriegel É. 4, Szakmáry 9, Merkószki 3, Kriegel Zs. 5. Csere: Lékó (liberó), Tóth L., Berze, Háfra D. Edző: Deme Gábor
Újpest: Battlay 4, Kapuvári 7, Kovács T. 10, Papizsanszka 5, Dambendzet 12, Várhegyi 6. Csere: Ancsin I. (liberó), Szombathelyi K., Rácz. Edző: Farkas Mihály

Az eredmény alakulása. 1. játszma: 0:4, 4:8, 8:13,12:16,16:23. 2. játszma: 3:0, 5:5, 7:8, 10:10, 12:16,14:21. 3. játszma: 3:3, 3:8, 4:12, 9:20

Az egyik csapat harmadik győzelméig tartó párharc végeredménye: 3:2, az Újpest javára.

EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK

Deme Gábor: – A mai mérkőzésen összefostuk magunkat…
Farkas Mihály: – Ha a múltkor azt mondtam, hogy a Gödöllő a negyedik mérkőzésen játszott a legjobban, akkor most az mondom, hogy mi az öt összecsapáson toronymagasan a legjobb formánkat hoztuk. Ez a bronzérem, amit ma a nyakunkba akasztottak, nekünk legalább olyan fényes, mint az arany! Biztos vagyok benne, hogy ez a siker nem jöhetett volna létre a fantasztikus szurkolóink nélkül! Köszönjük a támogatást!

(forrás: utevolley.hu)

Címkék: röplabda ute újpest gödöllő

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr392848894

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása