Április 16-17-én, rendezték a hagyományos Szeged Kupa utánpótlástornát, amelyet idén először, a csapatok és az edzők kérésének megfelelően két kategóriában bonyolítottak.

Gyermek korcsoport

Az A-kategóriában nyolc csapat indult. Két négyes csoportban kezdődtek meg a küzdelmek. A Békéscsabai RSE együttese az elvárásoknak megfelelően szerepelve, nagyszerű játékkal hozta mindhárom csoportmérkőzését. Először a Kalocsa, majd a Gödöllő, szombaton este pedig a Kecskeméti SI sem tudott komoly ellenállást kifejteni a viharsarki alakulat ellen. Már ekkor látszott, a békéscsabaiak nem véletlenül adnak hat korosztályos válogatottat. Korszerű, labdabiztos, magas szintű alapjátékot produkálva játszottak az első napon. Vasárnap az elődöntőben erre még egy lapáttal rátettek, hiszen a KRA együttese ellen lejátszott találkozón ebben a korosztályban nem mindennap látható játékkal győzedelmeskedtek (25:6, 25:17). A döntőben aztán a Nyírsuli ellen megismételték ugyanezt a produkciót (25:9, 25:19).

A B-kategóriába további két csapat nevezett Békés megyéből. A BRSE-ERRÓ együttese egészen a bronzmeccsig küzdötte magát, ahol nagy csatában szenvedett vereséget a Szegedtől. A BRSE-Sarkad csapata négy nyert és két vesztett mérkőzéssel a kilencedik helyen zárta a tornát. Különdíjban Krizsán Vanda részesült.

Mini korcsoport

A gyermek korcsoporthoz hasonlóan, itt is nyolc csapat szerepelt az A-kategóriában. Két négyes csoportban folytak a mérkőzések. A Békéscsabai RSE első csapata a Kaposvárt, a KRA-t és a Vasast maga mögé szorítva az első helyen zárta a csoportmérkőzéseket. A döntőbe jutásért a Nyírsuli-Móriczot győzték le a viharsarkiak, majd a fináléban ismét a somogyi együttesel kerültek szemben, s itt sem adták alább, ismét 2:0 arányban múlták felül vetélytársukat.

A Petőfi első csapata a csoportban a negyedik helyen végzett, így az 5-8. helyért folytathatta. A keresztjátékban a KRA-t verte meg, így az ötödik helyért játszhatott. Az Újpesttel már nem tudták felvenni a versenyt a békéscsabai lányok, így hatodik helyezettként térhettek haza.

A B-kategóriában hat csapat lépett pályára a BRSE képviseletében. Az ERRÓ 2. és Petőfi 2. mérkőzései egyformán alakultak a hétvégén. Csoportelsőként sikerült a legjobb 12-be jutniuk. A keresztjátékban mindkét csapat alulmaradt, így a 7-12. helyig meneteltek tovább. Egy nyert és egy vesztett mérkőzés után házibajnokságban küzdöttek meg a kilencedik helyért, ahol az ERRÓ csapata győzedelmeskedett. Az ERRÓ 3. két nyert és négy vesztett mérkőzéssel a 18. helyen végzett. A Szabó 1. csapata négy nyert és három vesztett mérkőzéssel a 26. helyen, a Szabó 2. csapata egy nyert és öt vesztett mérkőzéssel a 34. helyen zárta a versenyt. A Petőfi 3. csapata huszadik helyet szerezte meg. Különdíjban Petrovszki Zsanett részesült.

A Békéscsabai RSE játékosai állhattak az A-kategóriában, mindkét korcsoportban a dobogó tetjére!

(forrás: brse.hu)

Címkék: szeged békéscsaba röplabda utánpótlás brse

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr782849371

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása