A Csepel hazai pályán 3:2-re nyert a MAFC-BME-Mapei ellen a férfi Extraliga hetedik helyéért zajló rájátszásának első mérkőzésén. A második találkozót szombat délelőtt 11 órától rendezik Káposztásmegyeren.

A korábbi egyeztetések után végül Csepelen kezdődött meg a párharc a hetedik helyért, mivel a szombaton esedékes második mérkőzés időpontjában birkózóverseny lesz a csepeli csarnokban. A hazaiak kezdőcsapata a korábbiakhoz képest annyit változott, hogy a feladóátló posztra visszatért Tamás Zoltán, így az edzői teendők mellett most már a játékra is összpontosítania kellett. A találkozó kiegyenlítetten indult, felváltva szerezték a csapatok a pontokat, egészen a technikai időig (16:15) egyik oldal sem tudott jelentős előnyre szert tenni, ekkor viszont elhúzott a Csepel (19:15), ám a MAFC szépen lassan visszakapaszkodott (23:22). Az első játszmalabdát sikerült értékesítenie a házigazdának, amely így szoros csatában megnyerte az első szettet (25:23, 1:0).

A folytatásban igen magabiztosan kezdett a hazai csapat (8:2). Ez leginkább a stabil sáncnak és MAFC térfelén uralkodó fejetlenségnek volt köszönhető, a vendégek sokszor nem igen értették meg egymást a juniorfeladóval. A Csepel részéről mindenki tette a dolgát, aztán ahogyan az lenni szokott, jött egy rövidzárlat, és a második szünetre már csak minimális előnnyel vonulhatott a házigazda (16:15). Innen megint megrázta magát a Csepel, és kihasználta a legmagasabb első sorát (Daróczi, Pajor, Tamás Z.), amelynél igen sok pontot sikerült szereznie, ezzel pedig a játszma is eldőlt (25:20, 2:0).

A harmadik szettben aztán a jó kezdést alapos visszaesés követte hazai részről, rengeteg hibát vétett fogadásban a Csepel, rendezetlenebb lett a blokk, így pedig a mezőnymunka gyakorlatilag a nullával lett egyenlő. Közben a másik oldalon a MAFC megtalálta az ideális felállását, és stabilizálta az alapjátékát. Szépen lassan, lépésről-lépésre átvették a meccs irányítását a látogatók. 21:24-nél még volt egy kisebb fellángolás, de mire komolyan elkezdhetett volna reménykedni a házigazda, egy hibával véget is ért a szett (23:25, 2:1).

A negyedik etapban aztán totálisan széthullott minden, hazai oldalon. 2:6-nál kellett először időt kérnie Tamás Zoltán játékos-edzőnek, mert gyakorlatilag a pontatlan fogadás miatt sokszor el sem jutott a támadásig csapata. A sorokat végül néhány forgással később rendezni tudták, és 9:11-nél már feljöttek két pontra, sőt volt olyan rész is, amikor egészen megközelítették az alig hibázó vendégeket, ám a végjátékban egy sorsdöntő hiba után már nem volt elég erő senkiben a további küzdelemhez, így jöhetett az ötödik felvonás (20:25, 2:2).

Jól rajtolt a Csepel (4:1), ez a differencia pedig nem is csökkent, sőt a térfélcserekor már 8:4 volt az állás. Gyakorlatilag nem volt kérdéses, hogy ki nyeri a meccset, és végül viszonylag biztosan 15:8-re megcsinálta a játszmát a Csepel. Összességében megérdemelt volt a siker a tartalékos MAFC ellen. Szombat délelőtt, Káposztásmegyeren véget érhet a szezon mindkét csapat számára, bár a MAFC a kezdőfeladójával, Vocskó Mátéval kiegészülve, ráadásul hazai pályán nyilván jobban fog játszani a szerdainál...

Extraliga, férfiak, a 7. helyért, 1. mérkőzés

Csepel – MAFC-BME-Mapei 3:2 (23, 20, –23, –20, 8)
Csepel, 50 néző. Játékvezetők: Horváth M., Donkó
Csepel: Buzás, Tamasi, Budaházi, Tamás Z., Daróczi, Pajor. Csere: Fogl (liberó), Sow. Játékos-edző: Tamás Zoltán
MAFC: Molnár Z., Takács G., Jahn, Szappanos M., Molnár I., Dzsaber. Csere: Tihanyi (liberó), Tari, Oláh L. Edző: Vocskó György, Novák László

Az egyik csapat második győzelméig tartó párharc állása: 1:0, a Csepel javára.

(forrás: csepelirc.hu)

Címkék: csepel röplabda mafc extraliga

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr452844491

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása