A TEVA-Gödöllői RC 3:2-re nyert az Újpesti TE otthonában a női Extraliga bronzpárharcának negyedik mérkőzésén. Képgaléria itt! Az összesített állás jelenleg 2:2, az utolsó meccset pénteken rendezik.

Kissé foghíjas lelátók előtt kezdődött a negyedik bronzmeccs, pedig köztudott volt, hogy hazai pályán mindenképpen most játszik utoljára az Újpest ebben a szezonban, ráadásul az egyik csapat harmadik győzelméig tartó párharcban is a fővárosiak vezettek 2:1-re. Hétköznap lévén a lelátó aztán a mérkőzés közepe táján telt meg nagyjából, a szurkolók igazi rangadóhangulatot varázsoltak a Megyeri útra.

Az első pontot Kriegel Éva szerezte a Gödöllőnek, amelyre Battlay Krisztina válaszolt egy gyors támadással (1:1). Dambendzet Nathalie bombaerejű keresztütésével vezetett először házigazda (4:3). Ezután sikerült kétszer egymás után támadnia az Újpestnek, de a hazaiak védekezése nem volt tökéletes, vagy kiment, vagy lecsorgott a labda, így egymás után három pontot szerzett a vendégcsapat, és az első technikainál minimális különbséggel vezetett (7:8). A gödöllőiek egyáltalán nem voltak megilletődöttek, így izgalmasnak tűnt a folytatás. Összeszedték magukat a látogatók, szépen kidolgozták a támadásaikat, az UTE viszont védekezésben továbbra is gyengébb volt. Meglépett a Gödöllő, Farkas Mihály időt kért (10:14). Ezután az újpesti lányok jó sáncmunkával, több centertámadással egymás után három pontot csináltak, amire Deme Gábor válaszolt időkéréssel (13:14). A szett közepén visszahozták az esélyt a hazaiak, és a kezdeti gödöllői dominancia tovatűnt. A rövid pihenő után folytatódott az újpesti menetelés, Battlay támadott, majd egy fantasztikus labdamenet után – ahol Kriegel Éva még spiccel is hárított – ismét Kovács Tímea ütött centerből, így zsinórban már hat szerzett pontnál járt az UTE (16:14)! Deme Gábor ismét időt kért, ádáz harc kezdődött, de Papizsanszka Natalija irányításával állva hagyta ellenfelét a fővárosi csapat, és megnyerte az első szettet (25:18, 1:0).

A második menetben Szakmáry Gréta hibájával került előnybe az Újpest, de a hazai támadások pontatlanok voltak, jobban összpontosítottak a gödöllőiek, így megállította a játékot Farkas Mihály (3:6). Az UTE támadójátéka nem sokat javult, viszont többet hibázott a vendégcsapat is. Kiegyenlített küzdelmet, de nem túl szép röplabdát láthatott a közönség (11:11). A vendégek tértek magukhoz hamarabb, Szakmáry ászt nyitott, Merkószki Tünde pedig a vonalra helyezett egy támadást, kicsit ellépett csapatuk (12:16). A technikai szünet után sem javult a koncentráció az Újpestnél, anélkül pedig nehéz megfordítani a szettet, így egyenlített a Gödöllő (18:25, 1:1).

Széles Petra hibájából szerezte első pontját az UTE a harmadik etapban, de mintha nem fejeződött volna be az előző szett, a gödöllői támadások rendre ponttal fejeződtek be, az Újpest nem nagyon találta az ellenszert (2:8). Dermedt csend honolt a lelátón, mindenki várta az áttörést, de a technikai idő után egy gödöllői hibát követően Szombathelyi Kitti nyitást rontott, és tovább nőtt a differencia a két csapat között (3:10). A Gödöllőnek sem jött össze minden, Kovács Tímea és Dambendzet tudott értékes pontokat gyűjtögetni, így felzárkózott együttesük három pontra (8:11). Deme mesternek ez persze nem tetszett, és időkéréssel próbálta a hazaiak lendületét megtörni. Jól manőverezett a gödöllői edző, mert csapat növelni tudta az előnyét, és a biztos, öt-hatpontos különbséget tudta is tartani a végéig Széles Petra erős szerváinak köszönhetően. Az UTE-nél is voltak jó villanások – például Papizsanszka kitűnő összjátékot produkált Kováccsal –, de a Gödöllő egyenletes teljesítményével tudta hozni ezt a játszmát is (17:25, 1:2).

A fordulás után megnőtt az újpestiek támadókedve, Battlay és Dambendzet is értékes pontokat gyűjtött támadásból a negyedik szakasz elején. Nem hagyta meglépni riválisát a Gödöllő, az első kötelező szünetig szoros eredményt produkáltak a csapatok (8:7). A támadások immár jól működtek a fővárosiaknál, a Gödöllő viszont nemcsak a védekezésben, hanem a nyitásban is egyre többet hibázott, így öttel ment az UTE (14:9). Deme Gábor időt kért, de a vendégcsapat játéka teljesen szétesett, az újpestiek egyre magabiztosabbak voltak a befejezéseknél, úgyhogy keresztülgázoltak ellenfelükön, akik már csak az ötödik szettel foglalkoztak fejben (25:11, 2:2).

Az ötödik szett adok-kapok stílusban indult (2:2), de két hazai támadást jól kivédekezett a Gödöllő, Farkas Mihály nem habozott, azonnal időt kért (2:4). Dambendzet támadott sikerrel, amire Merkószki válaszolt, de sikerült három pontot összekaparnia megszakítás nélkül a házigazdának, így most Deme Gáboron volt az időkérés sora (5:6). Nagyon küzdelmes játék alakult ki, hosszú és idegfeszítő labdamenetekkel, de csak egy pontra tudott felzárkózni az UTE (8:9). Jött egy kis koncentrációhiba, amit azonnal két ponttal büntetett a Gödöllő, és egy technikai rontás után már komoly hátrányba került a hazai csapat (8:11). Pattanásig feszültek az idegek, Farkas Mihály időt kért, de mindhiába, csapata nem tudott jól koncentrálni, és a szett végén a sok ki nem kényszerített hibával képtelen volt szorossá tenni a hajrát (11:15, 2:3).

Extraliga, nők, a 3. helyért, 4. mérkőzés

Újpesti TE – TEVA-Gödöllői RC 2:3 (18, –18, –17, 11, –11)
Újpest, 200 néző. Játékvezetők: Hóbor, Kiss Z.
Újpest: Papizsanszka 5, Dambendzet 23, Kovács T. 15, Battlay 7, Kapuvári, 10 Szombathelyi K. Csere: Ancsin I. (liberó), Várhegyi 1, Lutter E., Rácz 1, Runge. Edző: Farkas Mihály
Gödöllő: Kriegel É. 8, Szakmáry 12, Széles 13, Kriegel Zs. 9, Németh Zs., 16 Merkószki 11. Csere: Lékó (liberó), Berze, Tóth L., Szűcs Zs. Edző: Deme Gábor

Az eredmény alakulása. 1. játszma: 7:8, 10:14,16:14, 16:16, 23:17. 2. játszma: 3:6, 7:6, 10:10, 12:16, 15:20. 3. játszma: 2:8, 8:11, 10:16, 14:20. 4. játszma: 8:7, 14:9, 20:10. 5. játszma: 2:2, 2:5, 5:8, 8:11, 10:12, 11:14

Az egyik csapat harmadik győzelméig tartó párharc állása: 2:2

EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK

Farkas Mihály: – Az eddigi négy mérkőzés során ma játszott a legjobban a Gödöllő. A harmadik után lendületben voltunk, de az egyhetes szünet ellenfelünknek tett jót.
Deme Gábor: – A kupaelődöntő óta most játszottunk igazán jól. Reméljük a legjobbakat péntekre.

(forrás: utevolley.hu)

Címkék: röplabda ute újpest gödöllő extraliga

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr662843680

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása