Megszakítás nélkül harmadik alkalommal nyert országos bajnoki címet a marosvásárhelyi CSU Medicina ISK női röplabdacsapata. A Pongrácz Antal Sportcsarnokban rendezett hatcsapatos döntőtornán a hazai lányoknak nehezebb dolguk volt, mint az előző években, hiszen sokkal kiegyensúlyozottabb mezőny gyűlt össze.

Az első napon Luka Valerijan edző tanítványai könnyedén, 3:0-ra verték a Donaris Galac együttesét, másnap pedig kemény csatában, 3:2-re győztek az ISK 2 Nagybánya ellen, amely a legfőbb riválisnak ígérkezett. Talán ebben megnyugodva, másnap nem figyeltek annyira oda az ISK 1 Constanta elleni találkozón, s utóbbiak nagy meglepetést okozva 3:2-re legyőzték a házigazdákat. A tengerpartiak azonban korábban már kikaptak a nagybányaiaktól, így veretlen együttes nem lévén, a marosvásárhelyieknek ezek után arra kellett figyelniük, hogy több játszmát ne veszítsenek, hogy a rangsor élén végezhessenek. Ez pedig meg is történt: az ISK Tordát és az ISK 2 Bukarestet is egyaránt 3:0-ra verték, s ezzel az aranyérem birtokába jutottak.

A végeredmény: 1. CSU Medicina ISK 9 pont, 2. ISK 2 Nagybánya 8 pont, 3. ISK Konstanca 8 pont, 4. ISK 2 Bukarest 8 pont, 5. Donaris Galac 7 pont, 6. ISK Torda 5 pont

Ugyancsak Marosvásárhelyen rendezik április 27. és május 1. között a serdülők országos bajnokságának döntőtornáját, ahol a házigazdák újabb aranyéremre pályáznak.

(forrás: szekelyhon.ro)

Címkék: románia román marosvásárhely röplabda utánpótlás

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr142838304

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása