Az elmúlt hetekben igazi nagyüzem van a kalocsai röplabdázás utánpótlása terén. A bajai Tökalsó Kupát megnyerték a szuperminik, illetve Kaposvárott egy felkészülési tornán, és Kalocsán, a III. korcsoportos amatőr diákbajnokság országos döntőjén is negyedikek lettek. A III. és IV. korcsoportos diákolimpián is megyei döntőt rendeztek, az utóbbit az elmúlt héten, a Kertvárosi Iskola tornacsarnokában.

A hazai csapat mellett a mélykúti és két kecskeméti iskola szerezte meg a lehetőséget a részvételre. A kalocsai csapat a Mélykút elleni győzelemmel kezdte a napot. Ezt követően a kecskeméti Zrínyi elleni meccs jött, amely az erőviszonyokat ismerve kisdöntőnek felelt meg, az első szettben szoros csatában sikerült nyernie a házigazdának, majd a kötelező cserés második játszmában az egy korosztállyal fiatalabbak kikaptak. 1:1 után újra egy szoros játszma jelezte, hogy ez tényleg a döntő, ekkor kecskemétiek szereztek előnyt, majd a negyedik szettben némileg biztosabban, de újra a Zrínyi nyert. A harmadik meccsét biztosan hozta mindkét együttes, így a megyedöntőből első helyen a Zrínyi, második helyen pedig a Kalocsa és Térsége Általános Iskola jutott tovább az országos elődöntőre.

Az elmúlt hétvégén az ország legnagyobb – idén 102 csapatos – utánpótlás tornáján, a kétnapos Sport XXI. Szeged Kupa mini- és gyermek tornán vettek részt a kalocsai lányok. A gyermek korosztályban a kiemelt csapatok között elfogadták az egyesület nevezését, így elmondható, hogy a szakma is az ország élvonalába tartozónak ismeri el a kalocsai utánpótlás-nevelést. Szombat reggel negyed hatkor volt az indulás, és szinte a buszból kilépve kellett a Békéscsaba ellen játszani. Az első simán elbukott szett után a másodikat már csak épphogy vesztette el a csapat. A Kecskemét ellen az első játszma szintén elveszett, de sikerült 2:1-re fordítaniuk és nyerniük a kalocsaiaknak. Ezt követően a Gödöllő ellen 30:28 és 28:26, azaz két hihetetlenül izgalmas és kiélezett szettben sikerült győzniük, és ezzel a négy közé jutottak. Vasárnap a nyíregyházi Móricz elleni keresztjátékban már az volt a kérdés, hogy milyen színű éremért játszanak az utolsó mérkőzésen. A nyírségi csapat 25:21-re és 25:20-ra nyerte meg a két szettet, és ezzel a mérkőzést. A TFSE-KRA 1. elleni bronzcsatában nem adta könnyen magát a kalocsai csapat, de a végén fejet kellett hajtania a fővárosi fiatalok előtt. A két nap nagyszerű mérkőzéseit nézve – amely után az edzők is dicsérték a színvonalas játékot – mindegyik kalocsai játékos rendesen odatette magát, joggal lehet büszke magára a Jánosi Nikolett, Orovicz Ramóna, Szőgyi Dóra, Pajzsán Kitti, Vén Adri, Gál Johanna, Bencsics Bettina összetételű kalocsai csapat, és persze edzőjük, Kováts Ágnes.

Az egyel fiatalabbaknál, a mini korosztályban Faragóné Magyar Edit edzette Eperföldi Iskola, valamint Deák Mariann, Klopcsek Nóra és Kováts Ágnes edzők által edzett csapatok képviselték Kalocsát. Ezekből voltak, akiknél egyértelműen csak a gyakorlás, a tapasztalatszerzés volt a cél, míg az egyik csapatnál bíztak az élbolyba kerülésben (a 42 csapatból). A reggel nyolctól este nyolcig tartó meccsek során a Kalocsai SE 1. biztosan nyerte csoportját, majd egy másik csoportgyőztest is legyőzve már a legjobb hat között volt, ahol egy győzelem (Mélykút) és egy vereség (Gödöllő) után a bronzéremért játszhatott a nyíregyházi Móricz Zsigmond Általános Iskolával. Az izgalmas és nagyszerű labdameneteket hozó bronzcsatában a döntő szettben 15:12-re nyerő Kalocsa győzött, így a Fehérvári Anna, aki csapata legjobbjaként különdíjas is lett, Szabó Liza, Horváth Kata, Vörös Lili, Király Kyra összeállítású együttes állhatott a képzeletbeli dobogóra.

Összességében elmondható, hogy a két nap alatt nagyszerű teljesítményt nyújtottak a fiatalok, az utóbbi évek legjobb eredményét érték el, és a mutatott játék is kiemelkedő volt. A kezdők is kitettek magukért, nem jöttek haza győzelem nélkül. Hatalmas élmény volt ez a két nap a gyerekek számára.

Címkék: szeged röplabda kalocsa utánpótlás

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr202837182

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása