A Békéscsabai RSE a némi meglepetésre nagyon simán, 3:0-ra győzött hazai pályán az egyik legjobbját, Kovács Edinát nélkülözni kénytelen Albrecht-Miskolci VSC-MISI ellen a női Extraliga hetedik helyéért zajló rájátszásának első mérkőzésén.

A hazaiaknál az amerikai feladó, Meghan Sherman bokaszalag-szakadás miatt nem léphetett pályára, a feladóposztot így Jenei Andrea töltötte be. Fésüs Erzsébet viszont vállalta a játékot, Molcsányi Rita pedig azon a poszton kapott feladatot, amelyen az utánpótlás-válogatottban is szerepelt. A vendégeknél a ponterős Kovács Edina nem léphetett pályára.

Villámrajtot vettek a házigazdák, az első technikai szünetig egyetlen pontot engedtek ellenfelüknek (8:1). Ezt követően kiegyensúlyozottabb lett a játék, a miskolciak is megkezdték a pontgyűjtést. A második technikaira tovább növelte előnyét a Békéscsaba, akkor tíz pont volt a két együttes között. Ezt látva edzőjük, Toma Sándor egymás után cserélte le játékosait, legalábbis hárman máris a pályán kívül találták magukat. Ez sem sokat segített a vendégeken, akik az első szettben negyed óra alatt mindössze nyolc pontig jutottak.

A második játékrészben az első pont a miskolciaké volt. A folytatásban is majdnem minden úgy történt, mint az előző szettben, a csabaiak hatékonyan támadtak, jól védekeztek, remekül sáncoltak, így az első technikaira már ötpontos volt az előnyük. Aztán jött egy kisebb megtorpanás, pontosabban a házigazdáknál becsúszott néhány hiba, amivel felhozták ellenfelüket. Rövid ideig tartott az átmeneti időszak, ugyanis 19:9-nél megvolt ismét a tízpontos különbség a két együttes között. Ez felpaprikázta a miskolciakat, néhányszor hibára kényszerítették a csabaiakat. Így szorosabb lett a játékrész, de azért magabiztosan hozták az újabb részsikert a viharsarkiak, amihez ezúttal sem kellett húsz perc.

A harmadik etapban viszont a pályaválasztó szerezte az első pontot. Ezúttal keményen kapaszkodott a Miskolc, de csak 5:4-ig. Aztán újabb nagy hazai lendület, és a második technikaira már megvolt ismét a tízpontos különbség a két együttes között. Ezúttal sem tartott hosszú ideig a szett, aminek végén újra magabiztosan gyűjtötte be a győzelmet a tartalékos házigazda (3:0).

Mindezek után úgy tűnik, nyugodtan készülhetnek a békéscsabaiak a csata második mérkőzésére, ugyanis végig kézben tartották az irányítást, és magabiztosan győzték le az Extraliga újoncát, amely kevés ellenállást tudott kifejteni.

Extraliga, nők, a 7. helyért, 1. mérkőzés

Békéscsabai RSE – Albrecht-Miskolci VSC-MISI 3:0 (9, 15, 12)
Békéscsaba, 100 néző. Játékvezetők: Nagy L., Csikós Z.
Békéscsaba: Jenei 1, Jezerniczki 12, Bozóné 16, Fésüs E. 6, Soós N. 14, Pallag 10. Csere: Molcsányi R., Bucsi (liberók), Czina 2, Horváth V. Edző: Nagy Attila
Miskolc: Csarkó 1, Leidgeb 3, Rédei 1, Szajkó 1, Mosonyi 5, Szabó B. 4 Csere: Nagy Zs. (liberó), Sitkey 1, Oláh Cs. 10, Kiss V. Edző: Toma Sándor

Az eredmény alakulása. 1. játszma: 0:1, 8:1, 11:5, 18:6, 22:8. 2. játszma: 0:1, 6:1, 6:3, 12:3, 15:9, 19:9, 20:14. 3. játszma: 3:0, 5:4, 9:4, 16:6, 21:10.

Jók: Jezerniczki, Bozóné, Soós N., Pallag, Molcsányi, illetve Mosonyi, Oláh Cs.

Az egyik a csapat második győzelméig tartó párharc állása: 1:0, a Békéscsaba javára.

EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK

Nagy Attila: – A vártnál könnyebb győzelmet arattunk. Fontos volt, hogy a csapat komolyan vette a találkozót. Ezzel együtt butaság lenne abban hinni, hogy szerdán, Miskolcon, a visszavágón hasonlóan könnyű dolgunk lesz.
Toma Sándor: – A Békéscsaba szépen és fegyelmezetten játszott, várjuk őket a visszavágóra, Miskolcra.

(forrás: beol.hu)

Címkék: miskolc békéscsaba röplabda extraliga mvsc brse

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr832814947

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása