Az Újbuda TC hazai pályán 3:2-re győzött a Szolnoki Főiskola RK-SI ellen a női NB I 1-4. helyéért zajló rájátszásának negyedik fordulójában. Képgaléria itt! Sikerével immár a fővárosi csapat sem nyeretlen a felsőházban.

Mindössze tíz néző előtt, elkeserítő kriptahangulatban kezdődött a mérkőzés. Persze, ez nem a Bajnokok Ligája, nem az olasz bajnokság, de még nem is a magyar Extraliga... Ez csak egy NB I-es mérkőzés, de szombaton, ideális időpontban, kora délután ennél mégis több nézőt érdemelt volna az összecsapás. Az mindenesetre rendkívül örömteli volt, hogy a meccset a helyszínen tekintette meg a csepeli röplabdasport négy korábbi legendás alakja, Galgócz Antal, Oláh János, Győri Attila és Dégi Jenő.

Két technikai hibával kezdődött a meccs, aztán Kovács Eszter és dr. Balczó Noémi ütéseivel gyorsan ellépett az Újbuda (8:4). A szolnokiak ekkor még képtelenek voltak alkalmazkodni a meccs iramához, amely a legnagyobb jóindulattal sem volt jelentősnek nevezhető... Az első technikai szünet után is Balczó és Kovács termelte a hazai pontokat (11:5), majd jöttek Nyári Virág nyitásai, és közelebb zárkózott a Szolnok. A feladó, Molnár Brigitta ásznyitása után időt kért Gulyás Ferenc, a vendégek edzője (15:9). Együttesében nagyon sok volt a technikai hiba, rossz szerva, pontatlan feladás, kommunikációs zűrzavar.

A hazaiak sem brillíroztak, de hatékony mezőnymunkájuknak és eredményes támadás-befejezéseiknek köszönhetően hamarosan már tíz ponttal vezettek (20:10). A Szolnok megint időt kért, de Korbel Krisztina ászt nyitott. Nyári Virág még összeszorgoskodott három pontot, ráadásul Balczó támadást rontott. Amikor Nyári nyitott egy ászt, már csak öt pont volt közte (24:19), de Kovács Eszter ütése egy szolnoki kézről a plafonra pattant, ezzel ért véget az első szett (25:19, 1:0).

Hosszú, látványos labdamenet után Karakas Margit szerzett vezetést a Szolnoknak a második felvonás elején, de aztán megint jöttek a gyermeteg hibák, pontatlanságok. Igen ám, de a fővárosiak ezúttal alkalmazkodtak ellenfelük stílusához, ezért kisvártatva hátrányba kerültek (3:5). Balczó ütött, Kovács Eszter ászt nyitott, nem is egyet, így az első technikainál ismét az Újbuda állt jobban (8:5). Karakas Margit egyenlített (8:8), sőt Illésné Bordás Mónika nyitásával megint a vendégek vezettek (10:12). Bosszantó, irritáló figyelmetlenségek hátráltatták a hazai csapatot, ezért Fekete Krisztina időt kért. Nyári Virág vezérletével tartotta előnyét a Szolnok (12:15), a csereként beállt Kun Boglárka ütése után jött a második kötelező pihenő.

A pontatlan feladások miatt továbbra is kevés volt a tervszerű támadás, életerős ütés mindkét oldalon. Molnár Brigitta ásznyitása és egy széles szolnoki ütés után két pontra csökkent a különbség (18:20), de Karakas duplája megnyugtatta a vendégeket (18:23). A második szettet Kun Boglárka ütése zárta, a játék képe alapján megérdemelten egyenlített a Szolnok (19:25, 0:2).

A harmadik etap elején elkövetett hibákból jobban jöttek ki a vendégek. Nyári Virág előbb ütött egy pontot, aztán kapott egy blokkot Kovács Esztertől, s kisvártatva egyenlített az Újbuda (6:6). Ebben az időszakban egyedül Kovács Eszter jó megoldásaira számíthattak a fővárosiak, hátrányba is kerültek (7:10). Dr. Balczó Noémi a hálótartó oszlop mellől, nullszögből bevarázsolt egy labdát alkarral, majd volt egy jó blokkja is, együttese mégsem tudta átvenni a vezetést. Korbel Krisztina nyitott egy ászt, ezzel lett egyenlő, aztán még egyet, ezzel került előnybe az Újbuda (13:12). A jó sorozat a sokadik pontatlan feladás miatt ekkor nem tarthatott tovább, de Balczó újabb jó megoldásával a hazaiak kétpontos vezetéssel mehettek a második technikaira (16:14).

Lendületben maradt a házigazda, Balczó ütött, a másik oldalon Gulyás Ferenc időt kért (18:14). Hiába, mert Kovács Eszter ásznyitásával folytatódott a játék. Zárkózni kezdett a Szolnok, de a fővárosiak jobban oldották meg a nehéz helyzeteket, és Kovács Eszter erős, pontos ütéseivel haladtak az újabb részsiker felé (22:18). Újabb bombáját követen Gulyás Ferenc kikérte második idejét, de a visszatérés után Bánhidy Diána Pazar ütése véget vetett a harmadik résznek (25:18, 2:1).

A szünetben a Szolnok edzője észrevételezte, hogy a csapat tagjai közül mintha senki nem akarna játszani... Néhányan kétségtelenül motiválatlannak tűntek mindkét oldalon, ennek ellenére jó megoldásokkal kezdődött a negyedik szakasz. Bánhidy nagyon belejött, megint ütött, aztán sáncolt is, Balczó pedig ászt szervált. A látogatókat Karakas tartotta versenyben, aztán Nagy Bernadett egyenlített (4:4). Érdekesség, hogy az előző három szettben a hibák domináltak mindkét együttes részéről, nagyjából a szakasz közepéig, s csak aztán jöttek a jó megoldások, ezúttal viszont már a játszma eleje is élvezetes volt. Kovács Eszter remeklésével ellépett az Újbuda (8:5), de Nyári Virág duplájával és Karakas Margit ütésével egyenlített, majd két rossz hazai támadásnak köszönhetően fordított a Szolnok (8:10).

Jól indult, de érdekes módon hirtelen összezuhant a fővárosi együttes, Illésné ásznyitása után időt kért Fekete Krisztina (10:13). A folytatásban is a szolnokiak játéka dominált (12:16), de a második technikai szünetet követően felzárkózott az Újbuda (15:16). Nagy Bernadett duplájával ismét meglógtak a vendégek, Nyári pöccintésével pedig újra néggyel vezettek (15:19). A hajrában nem inogtak meg a szolnokiak, bár Nagy Bernadett ütésrontása révén feljött mínusz kettőre az Újbuda, a vendégek Karakas és Nyári jó megoldásaival kiharcolták az egyenlítést összesítésben (20:25, 2:2).

Az ötödik szettet Balczó és Kovács pontjaival kezdte a házigazda, micsoda véletlen! Lendületesen indult az Újbuda, és úgy tűnt, ezt az iramot a játékvezetők ítélete sem tudta megtörni (5:2). Igen ám, de jöttek a használhatatlan feladások, a másik oldalon pedig a rossz nyitásfogadás utáni zűrzavarok. Dr. Balczó Noémi ütése után cseréltek térfelet a csapatok, jelentős hazai előnynél (8:4).

Gulyás Ferenc időt kért, a folytatásban a bírók két pontot elvettek az Újbudától, s Karakas bombája után már Fekete Krisztinának kellett időt kérnie (9:7). A nehézségek ellenére megint meglódult a házigazda, Győri Panna fontos pillanatban nyitott egy ászt (12:7). A hajrában Illésné mozdulatát látták szabálytalannak a játékvezetők, Karakas Margit tartotta a lelket együttesében, olyannyira, hogy ütésével kisvártatva felzárkózott egy pontra a Szolnok (13:12)! Bánhidy jó támadása mozdította ki a holtpontról a házigazdát, aztán Kovács Eszter zárta le a mérkőzést (15:12, 3:2).

A mérkőzés legjobbja
A győztes csapat ütőjátékosa, a 32 pontos Kovács Eszter volt a meccs legjobbja. Rendkívül hatékonyan és eredményesen támadott, ezenkívül blokkban, nyitásban és mezőnyben is kiválóan teljesített. Szintén kiemelkedően játszott a csapatkapitány, Dr. Balczó Noémi, a liberó, Kovács Dóra, és a csereként beállt Bánhidy Diána is rendkívül fontos pontokat szerzett. A vendégek részéről ezúttal csak Karakas Margit dicsérhető

NB I, nők, rájátszás, az 1-4. helyért, 4. forduló

Újbuda TC – Szolnoki Főiskola RK-SI 3:2 (19, –19, 18, –20, 12)
Csepel, 20 néző. Játékvezetők: Mezőffy, Éri
Újbuda: Molnár B. 3, Korbel 5, Kovács E. 32, Győri P. 2, Dr. Balczó 26, Varga R. 1. Csere: Kovács D. (liberó), Bánhidy 7. Edző: Fekete Krisztina
Szolnok: Illésné 6, Hegedűs A. 1, Rigó E. 3, Szigediné 1, Karakas 22, Nyári V. 15. Csere: Kun G. (liberó), Nagy B. 7, Kun B. 2. Edző: Gulyás Ferenc

Az eredmény alakulása. 1. játszma: 8:4, 14:9, 19:10, 23:14, 24:19. 2. játszma: 8:5, 12:15, 14:19, 18:23. 3. játszma: 6:8, 14:14, 19:15, 23:18. 4. játszma: 8:5, 11:14, 15:19, 20:23. 5. játszma: 5:2, 8:4, 12:7, 13:12

EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK

Fekete Krisztina: – Nagyon jó meccs volt, számítottam rá, hogy ilyen küzdelmes mérkőzést játszunk a Szolnokkal. Nagyon jó érzés végre nyerni, mert az elmúlt három alkalommal nem sikerült.
Gulyás Ferenc: – Számomra rettenetes mérkőzés volt. Nem tudom, hogy a lányok bent a pályán hogy érezték magukat, én kint a kispadon rosszul. Lelketlenül, félig odaállva nem lehet ezt a játékot játszani. Vagy odaállsz, és nyerni akarsz, és a lehetőség ott volt előttünk, vagy pedig így játszunk, ahogyan most. Nem láttam az akaratot, azt, hogy nyerni akar a csapat. Lehet, hogy belülről ez így volt, de kívülről nagyon nem így látszott.

Címkék: szolnok röplabda újbuda

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr282812265

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

olyan8 2011.04.10. 10:20:07

A két originál csapat.
Az Újbuda inkább Csepel, mint Újbuda. A csapatban az átlag a 3-4 csapatban megfordult játékosok, bár lehet, hogy a végére a sérülések miatt már saját nevelés is pályára került. A Szolnokban meg a csapat egyik része jászberényi, a másik része pedig fővárosi (mindkét helyről kettős játékengedéllyel játszanak).

orbal 2011.04.11. 15:22:35

Ki az Dégi Jenő? Biztos nem ülőröplabdás volt?

DJen 2011.04.19. 11:53:46

Minek nekem ellenség,ha vannak barátaim.....?:-)
süti beállítások módosítása