Nagyon jól szervált a Dág

 2011.04.07. 09:14

A Dági KSE meglepően simán, 3:0-ra győzött Csepelen a férfi Extraliga 5-8. helyéért zajló rájátszásának második mérkőzésén, így 2:0-s összesítéssel megnyerte a párharcot, és a folytatásban az ötödik helyért játszhat. A kistelepülés együttesének sikerét ezúttal is a jó nyitások hozták.

A mérkőzést ugyanabban a felállásban kezdte a Csepel, mint legutóbb, Dágon. Az első szett – akárcsak szombaton – most is hibával indult, ám ennek ellenére 6:8-ig tartotta magát a hazai csapat. Onnantól viszont mind a szervafogadással, mind a nyitásfogadásból végrehajtott támadásokkal gond volt, hiszen csak elvétve volt olyan állás, amikor elsőre sikerült elforognia a Csepelnek. A különbség pedig folyamatosan nőtt a két csapat között, 10:16 után volt egy kis fellángolás, de a zsinórban szerzett három ponttal el is lőtte puskaporát a fővárosi együttes, így viszonylag könnyedén hozta a szettet a Dág (16:25, 0:1).

A folytatásban a forgatókönyv szinte ugyanaz volt, az elején még tartotta a lépést riválisával a Csepel, aztán szépen lassan, de folyamatosan növelte az előnyét a Dág, a hazaiak pedig jobbára futottak az eredmény után. Az arcokról a tanácstalanság volt leolvasható, és bizony ismét csak saját magukat okolhatják a csepeliek azért, ami történt, mert a Dág nem csinált semmi extrát, csak tette a dolgát, azaz végrehajtotta a kötelező feladatokat (16:25, 0:2).

Az utolsó felvonás hozott némi izgalmat, mivel ekkor a vendégek nem tudtak nagyobb előnyre szert tenni az elején, ezáltal végig szoros volt az eredmény. Igaz, 14:18 is volt már, sőt 18:22 is, de innen is sikerült még 23:24-re feljönnie a házigazdának, ám az utolsó pici lépés hiányzott, és a Dág kihasználta az utolsó lehetőségét, s befejezte a mérkőzést (23:25, 0:1). A párharc ezzel véget ért, eldőlt, hogy a Csepel az Extraliga hetedik helyéért folytathatja szereplését, a Dág pedig az ötödik pozícióért játszhat a továbbiakban.

Extraliga, férfiak, rájátszás, az 5-8. helyért, 2. mérkőzés

Csepel – Dág KSE 0:3 (–16, –16, –23)
Csepel 150 néző. Játékvezetők: ifj. Szabó P., Éva.
Csepel: Pajor, Buzás, Tamasi, Budaházi, Kunert, Daróczi. Csere: Fogl (liberó), Szabó-Erdélyi, Sow, Lipcsei. Edző: Tamás Zoltán
Dág: Oszuska G., Horváth G., Jánossy, Oszuska II Z., Szauter P., Pollák. Csere: Zirigh (liberó), Szombath. Edző: Oszuska I Zoltán, Szauter Ferenc

Az egyik csapat második győzelméig tartó párharc végeredménye: 2:0, a Dág javára.

Company Nyelviskola-Veszprémi RC – MAFC-BME-Mapei 3:1 (–19, 20, 22, 20). Az egyik csapat második győzelméig tartó párharc állása: 1:1

(forrás: csepelirc.hu)

Címkék: csepel röplabda extraliga dág

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr412806470

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása