A Dinamo Moszkva két idegenbeli siker után hazai pályán 3:2-re nyert a Fakel Novij Urengoj ellen az orosz férfibajnokság negyeddöntőjében. Veres Péter csapata így 3:0-ra megnyerte a párharcot és bejutott a legjobb négy közé!

Veres Péter fotógaléria!

A mérkőzés statisztikája!

A korábban a Nyíregyházi VSC színeiben, ma pedig már Oroszországban játszó Veres Péter a friss Bajnokok Ligája-bronzérméről és a tizenhárom évvel ezelőtti magyar bajnoki aranyról is beszélt.

Ha azt vesszük, hogy a Bajnokok Ligája a földkerekség legjelentősebb klubsorozata és ennek négyes döntőjében Veres Péter kapta a legjobb nyitásfogadónak járó különdíjat, akkor nem szerénytelen a Dinamo Moszkva játékosának megállapítása, miszerint ebben a szerepkörben ő a világ egyik legjobbja. Nem mellesleg, csapatszinten bronzéremmel gazdagodott a BL-végjáték után a nyíregyházi játékos a bolzanói viadalon, majd két nap múlva már a világ másik végén, Szibériában várt rá mérkőzés az orosz bajnokság rájátszásában.

„Ne is mondja, ez a rengeteg utazás alaposan megvisel, ez az, amit nem lehet megszokni – mondta a világpolgári voltára utaló felvetésre a 32 esztendős röplabdázó. – Fárasztó időszak előtt és után állunk, a BL-bronzéremnek nagyon örülünk, erőt adhat a folytatásra. A bolzanói viadalra készülés jegyében kicsit fel is adtuk a bajnokság alapszakaszát, ennek köszönhető, hogy pályahátrányból vívjuk meg a negyeddöntőt, de a bajnoki dobogóra így is fel szeretnénk férni.”

Vajon a mostani siker kedvesebb a játékos számára, mint az 1998-as bajnoki arany az NYVSC-vel?

„Lehet, hogy értékesebb ez a bronz, de nem kedvesebbnek – válaszolt Veres Péter. – Játszhattam Olasz-, Spanyol- vagy éppen Oroszországban, azt sosem tagadtam, hogy a nyíregyházi bajnoki címemet milyen nagyra tartom. Ennek kapcsán szeretném elmondani, hogy mennyire jólesett, amikor otthoni ismerőseim, és Bugyi Józseffel az élen korábbi csapattársaim miattam elutaztak az olaszországi Bolzanóba, hogy szurkoljanak nekem és a Dinamónak.”

Meglehet, Bugyi József ajánlattal is ostromolta korábbi társát, hiszen az általa trenírozott, az NB I-ben szereplő Sollight-Nyíregyházi FRK-ben is elkelne egy jó nyitásfogadó-ütő...

„Ez még talán odébb van, de kétségtelen: őrlődöm, hogy hol is folytassam pályafutásomat – tette hozzá Veres. – Nem titok, három év után sem váltok országot, maradok az oroszoknál, annyi a kérdés, hogy a jelenlegi klubomnál, vagy a BL-elődöntőben bennünket legyőző Kazany színeiben folytatom-e. Sok mindent kell mérlegelnem, de nem vagyok már húszéves, így érthető, ha előkelő helyen szerepelnek az anyagi szempontok. Ráérek majd akkor a szívemre hallgatni, ha majd egyszer hazatérek.”

Orosz bajnokság, férfiak, negyeddöntő, 3. mérkőzések
Dinamo Moszkva – Fakel Novij Urengoj 3:2 (–25, 18, –25, 18, 8). A párharc végeredménye: 3:0
Lokomotiv Belgorod – Lokomotiv Novoszibirszk 3:0 (21, 19, 20). A párharc végeredménye: 3:0
Jaroszlavics Jaroszlavl – Zenit Kazany 3:0 (20, 23, 20). A párharc állása: 2:1
Dinamo Krasznodar – Iszkra Ogyincovo 3:0. A párharc állása: 2:1

(forrás: szon.hu)

Címkék: orosz moszkva röplabda veres dinamo

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr632799726

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása