A címvédő BSE-FCSM bejutott a női juniorbajnokság négyes döntőjében, miután az egri selejtezőcsoport első helyén végzett. A házigazda Agria RC nagyon közel állt a bravúrhoz, de a fővárosiak elleni rangadó ötödik játszmáját 17:15-re elvesztette...

A Neumann János Középiskola tornatermében rendezték a női juniorbajnokság egyik selejtezőjét. A házigazda Agria RC-EVSI mellett a címvédő BSE-FCSM, a Nyíregyházi Főiskola SE, valamint a Szolnoki Főiskola RK-SI csapatai léptek pályára. A villámtorna esélyese egyértelműen a fővárosi együttes volt. A négyes döntőbe kerülést csak az első hely megszerzésével lehetett elérni, tehát a városmajoriakat is felül kellett volna múlnia az Egernek. A két csapat döntőnek beillő összecsapását végül hatalmas küzdelem után a BSE minimális különbséggel nyerte. A hevesiek az 5-8. helyért játszhatnak a Békéscsaba, az NRK-Nyíregyháza és az Újpest társaságában. A helyosztó végeredményétől függetlenül már most kijelenthető, hogy az egri csapat nagyot fejlődött tavalyhoz képest, hiszen akkor a kilencedik helyen zárt.

Juniorbajnokság, nők, selejtező

Eger
Szolnoki Főiskola RK-SI – Agria RC-EVSI 0:3
Nyíregyházi Főiskola SE – BSE-FCSM 0:3
Szolnok – Nyíregyházi Főiskola 2:3
Eger – BSE 2:3
BSE – Szolnok 3:0
Nyíregyházi Főiskola – Eger 0:3

Nem indult zökkenőmentesen a nap Gödöllőn, hiszen a hazai csapat igazolásai nehezen kerültek elő, ám végül minden jól alakult. A nyitó mérkőzésen a Veszprém volt a gödöllőiek ellenfele. A hazaiak ideges kezdés után (talán a mérkőzés előtti közjáték miatt) 1:0-s hátrányból fordítottak, és hozták a találkozót 3:1-re. A döntőbe jutás kérdésének eldöntése az utolsó mérkőzésre maradt. A Gödöllő és a Békéscsaba játékosai is tisztában voltak a téttel. A házigazda nagyon motiváltan játszott, a maroknyi közönség nagy örömére, és 3:2-re nyert!

Juniorbajnokság, nők, selejtező

Gödöllő
Veszprémi Egyetemi SC – TEVA-Gödöllői RC 1:3
Békéscsabai RSE – BITT-Kaposvári NRC 3:1
Veszprém – Békéscsaba 0:3
Gödöllő – Kaposvár 3:1
Kaposvár – Veszprém 3:0
Békéscsaba – Gödöllő 2:3

Juniorbajnokság, nők, selejtező

Újpest
Vasas Duna Autó Óbuda – Újpesti TE 3:0
Kalocsai SE – Albrecht-Miskolci VSC-MISI 0:3
Vasas – Kalocsa 3:0
Újpest – Miskolc 3:0
Vasas – Miskolc 3:0
Kalocsa – Újpest 0:3

Rákospalota
Ebből a csoportból a MÁV Előre jutott tovább első helyen, miután 3:2-re nyert az NRK-Nyíregyháza ellen. A második helyen a szabolcsiak, a harmadikon a házigazda Palota-Böllhoff, a negyediken pedig az Újbuda TC végzett.

A helyosztók csoportbeosztása
Az 1-4. helyért (döntő): MÁV Előre, Vasas, BSE, Gödöllő
Az 5-8. helyért: NRK-Nyíregyháza, Eger, Békéscsaba, Újpest
A 9-12. helyért: Palota, Kaposvár, Miskolc, Nyíregyházi Főiskola
A 13-16. helyért: Újbuda, Veszprém, Kalocsa, Szolnok

Címkék: röplabda utánpótlás junior

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr382799789

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása