Cuneo – Trentino B 2:3

 2011.04.04. 18:49

Mint azt a Bajnokok Ligája idei négyes döntője előtt írtuk, az immáron háromszoros BL-győztes olasz Trentónak hazai porondon az utóbbi időben alaposan meggyűlt a baja a Cuneo csapatával. A két nagy rivális a bajnoki alapszakasz utolsó körében ismét találkozott egymással, és több szempontból is érdekes meccset vívott.

A hazaiak közül a belga Wout Wijsmans, és az olimpiai bajnok feladó, az immáron 17. (!) éve az olasz első osztályban játszó Nikola Grbics hiányzott (helyén a szintén BL-aranyérmes, francia Bertrand Carletti szerepelt). A vendégcsapatból bizony nem sokan játszottak a BL-hősök közül... Jan Stokr, Andrea Sala és a brazil Raphael sem lépett pályára, Emanuele Birarelli az ötödik szettben egyszer jött be nyitni, míg Osmany Juantorena és Matej Kazijszki be sem voltak nevezve a találkozóra!

Ennek fényében némileg talán meglepő, de a Trentino idegenben is le tudta győzni legnagyobb riválisát! Ez az április hetedikén, csütörtökön induló rájátszás előtt bizony tovább növelhette az észak-olaszok valószínűleg amúgy sem csekély önbizalmát. Az ilyen meccsek láttán sajnálhatjuk egy picit, hogy például a mindössze 21 éves Cvetan Szokolov egy ilyen csapat tagja. Az immáron kétszeres BL-győztes bolgár tehetség 32 pontot mészárolt, ezzel a mezőny legeredményesebbje lett, és méltón helyettesítette honfitársát, Kazijszkit. A másik oldalon is játszott egy bolgár, a Szokolovnál már „némileg” ismertebb Vlagyimir Nikolov 30 pontig jutott, ezzel csapata legeredményesebbje lett, ám a Cuneo így is kikapott.

Ezzel a fordulóval véget ért a bajnoki alapszakasz, amely után szinte azonnal indul is a rájátszás. A magyar érdekeltségű csapatok közül Baróti Árpád együttese, a  Tonno Callipo Vibo Valentia a kilencedik helyen zárt, így nem jutott be a negyeddöntőbe. Az utolsó fordulóban 3:2-re megverték a Marmi Lanza Veronát (statisztika itt), Baróti csereként állt be, pontot nem szerzett. Szabó Dávid együttese, a CEV Kupa-győztes Sisley Treviso az utolsó fordulóban hazai pályán kapott ki a Castellana Grotte csapatától, a magyar játékos nem lépett pályára (statisztika itt). A Treviso így is bejutott a rájátszásba, amelynek első körében a Lube Banca Marche Macerata lesz az ellenfele.

Olasz bajnokság, férfiak (A1 Liga)
Az alapszakasz végeredménye
1. Trentino 72 pont
2. Cuneo 61
3. Macerata 51
4. Monza 44
5. Modena 43
6. Treviso 42
7. Verona 37
8. San Giustino 35
9. Vibo Valentina 34
10. Piacenza 30 (10 győzelem / 16 vereség)
11. Roma 30 (9/17)
12. Latina 29
13. Castellana Grotte 28
14. Forli 10

A negyeddöntő párosítása
Trentino – San Giusto
Cuneo – Verona
Macerata - Treviso
Monza - Modena
A párharcok az egyik csapat harmadik győzelméig tartanak.

Címkék: olasz olaszország légió szabó röplabda légiós treviso trentino

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr882799570

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása