A Honvéd Zrínyi SE 3:1-re nyert a sereghajtó kecskeméti Röpke SE otthonában a női NB II Keleti-csoportjában, az alapszakasz 18. fordulójában. Képgaléria itt! A jelenlegi szezonban harmadszor találkozott a két együttes, eddig mindkétszer 3:1-re győztek a fővárosiak, és ettől az eredménytől ezúttal sem tértek el a csapatok.

Az első játszmát Kiss Virág szervájával a Zrínyi kezdte. Az első két pont is a látogatóké lett. Ezt követően a kecskeméti csapat elképzelése szerint alakult a folytatás. Veszélyes szerváikkal, jó mezőnymunkájukkal, dinamikus támadásaikkal tartósnak bizonyuló zavart okoztak a Honvéd soraiban. A hazaiak lendületét időkérésekkel (10:5, 15:9) és cserékkel igyekeztek megfékezni a látogatók, de kevés sikerrel jártak. 21:14-es hazai vezetésnél a nézőközönség, és talán a kecskeméti lányok is fölényes részsikerre gondolhattak, de nem így történt! A budapestiek egyre jobban magukra találtak, és egyre jobban küzdöttek. Érezhetően és látványosan megváltozott a játékuk képe, és folyamatosan csökkentették hátrányukat. A Röpke időkérésénél (24:22) még az egyenlítés esélyeit latolgatták a vendégek, de egy apró figyelmetlenség miatt ez nem sikerült (25:22, 1:0).

A második szettben Nagy Csenge helyén Juhos Rozália kezdett, míg a házigazdák változatlan összeállításban, de más szerkezetű hatossal léptek pályára. Az első pontot a hazaiak szerezték. Mindkét csapat hatalmas erőbedobással és lelkesedéssel játszott. Minden pontért hosszú, látványos támadásokkal, mentésekkel tarkított labdamenet folyt. A végjátékra már hárompontos előnyt sikerült szereznie a Zrínyinek. Ekkor, 17:20-nál egy hazai időkérést követően több apró, de majdnem végzetes támadóhibát vétett a vendég, ami miatt 21:20-nál átvették a vezetést a kecskemétiek. A fővárosiaknak időkérésre már nem volt lehetőségük, így taktikai cserékkel kellett megfordítanunk az eredményt. Ez végül sikerült is, hiszen a hazaiak játszmalabdáját hárítva a legvégén egyenlített, és az ebből kovácsolt lelki erővel nyert a Honvéd (24:26, 1:1).

A harmadik szettben is szép, látványos röplabdát játszottak a csapatok. A hazaiaknál különösen jó játékkal rukkolt ki a feladó, Mátó Fanni, és a nagy ütőerővel rendelkező Lédeczi Lilla. Persze a Zrínyi játékosai sem ültek a babérjaikon. Az erő mellett a rutin és a taktikai fegyelem segítségével megfékezték, és két-hárompontos tartós hátrányba kényszeríttették a középiskolásokból álló alföldieket. A végjátékban ismét akadtak izgalmas pillanatok, de a Kiss Virág helyére beállt Nagy Csenge olyan ritmusváltást okozott négyes ütő helyen, ami ellen nem volt ellenszer hazai részről (22:25, 1:2).

A Zrínyi edzője pályán hagyta a harmadik szettben győztes hatost, míg a Röpke SE is változatlan összeállításban lépett pályára a negyedik etap elején. Pocsék nyitásfogadással, enervált, gyenge, vonalon túlra ütött labdákkal lelkesítette be ellenfelét a Zrínyi. A Kecskemét a lehetőséget megragadva egyre növelte előnyét. 8:3-as hazai vezetésnél vendég időkérés, illetve egy kis fejmosás következett. Ez még kevés volt az üdvösséghez, mert a Honvéd játéka javult ugyan, de a rivális töretlen önbizalommal igyekezett a részsiker felé. 14:8-as alföldi vezetésnél röplabdában ritkán látható hármas cserét hajtott végre Kovács István. A frissítés jól sikerült, megkezdte a felzárkózást együttese, amely a hazaiak minden igyekezete ellenére megfordította az eredményt (14:15). Ehhez a meneteléshez persze kellett Váradi Orsolya hatalmas mezőnyözése, Horváth Orsolya feltámadása, és néha egy-egy szerencsés megoldás is. 15:18-nál a hazaiak második időkérése, majd az ezt követő öt csere sem törte meg a fővárosiak lendületét (21:25, 1:3).

A 92 percig tartó mérkőzés szinte minden szettben kiegyenlített, látványos elemeket tartalmazó játékot hozott. A Zrínyi minden pályán lévő játékosa a kellő időben nyújtotta azt a pluszteljesítményt, aminek hatására, elsődlegesen a végjátékokban ki tudta vívni a győzelmet, és a vártnál szorosabb eredménnyel, de megérdemelten legyőzte a kecskemétieket.

NB II, nők, Keleti-csoport, alapszakasz, 18. forduló

Röpke SE – Honvéd Zrínyi SE 1:3 (22, –24, –22, –21)
Kecskemét, 40 néző. Játékvezetők: Bartha, ifj. Dunszt F.
Röpke: Lédeczi, Vrana, Mátó, Orosz, Szórád E., Korpácsi. Csere: Péteri, Laczkó (liberók), Laauser, Farkas L., Tormási F. Edző: Csizmadia Szabolcs
Zrínyi: Kiss V., Lakatos D., László Zs., Váradi, Horváth O., Nagy Cs. Csere: Ehmann, Juhos, Leirer. Edző: Kovács István

Az eredmény alakulása. 1. játszma: 5:5, 15:9, 18:12, 23:19, 24:22. 2. játszma: 6:5, 7:10, 14:17, 17:20, 23:21, 24:22. 3. játszma: 1:3, 3:7, 10:10, 12:15, 17:19, 18:20. 4. játszma: 3:2, 10:5, 14:8, 15:16, 20:23

(forrás: zrinyivolley.shp.hu)

Címkék: kecskemét röplabda zrínyi honvéd röpke nb ii

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr602797572

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása