A marosvásárhelyi CSU Medicina hazai pályán 3:1-re kikapott az Unic Piatra Neamt ellen a román női bajnokság negyeddöntőjének második mérkőzésén. Az erdélyiek a papírformának megfelelően 2:0-ra elvesztették a párharcot, és a folytatásban legjobb esetben az ötödik helyen zárhatnak.

Nincs ebben semmi rendkívüli, hiszen a bajnokság elején is az ötödik hely volt a célkitűzés, amelyen az alapszakasz végén is végzett a csapat. Mégis, voltak olyan pillanatok ebben a bajnokságban, amelyben azt az érzést keltette Branko Gajics együttese, hogy képes felborítani a papírformát, képes bejutni a legjobbak kvartettjébe. Igaz, utána jöttek mindig a kijózanító pillanatok, mint amilyen a szerdai mérkőzés is volt. A csapat ezen a találkozón azt is bizonyította, hogy egyazon mérkőzésen is képes két teljesen szélsőséges arcát mutatni.

A találkozó kiegyensúlyozottnak indult, bár a vendégek több pontot gyakorlatilag ajándékba kaptak rossz nyitások és fogadások következtében. Az egyensúly 9:10 után tört meg, amikor néhány hasonló ajándék révén négypontos előnyre tettek szert a moldvaiak, amit meg is tartottak, sőt hatra bővítettek a szett végéig (0:1).

A második játszma sokáig hasonló képet mutatott, 7:8 után az Unic tett ismét négy, aztán hatpontos előnyre szert (10:16), azt az érzést keltve, hogy a második játszma is sima vendégsikerrel ér majd véget. Ekkor azonban mintegy varázsütésre magukhoz tértek a házigazdák, már meg tudták szelídítni az ellenfél nyitásait, védelemben is sokkal pontosabbá vált a játék, s noha az ellenfél teljesítőképessége nem csökkent, 21:21-nél egyenlítettek a marosvásárhelyiek. A játszma 24:24-nél szinte egy játékvezetői tévedés áldozatává vált, Nicoale sípmester csak egy általa látott érintés miatt a vendégeknek ítélt pontot, azonban ekkor a CSU Medicina úgy teljesített, ahogy mindig is kellene, s három remek labdával kiegyenlítette a mérkőzés állását (1:1).

A harmadik játszma elején úgy látszott, folytatódik a jó sorozat, hiszen 3:0-val nyitott a CSU Medicina, s később is többé-kevésbé vezetett, egészen 13:11-ig. Ez volt azonban a vég kezdete, mert ekkor zsinórban kilenc pontot nyertek a vendégek, amivel gyakorlatilag el is dőlt a mérkőzés, a negyedik szettben gyűjtött 13 pont pedig mindent elárul a házigazdák összpontosításáról.

A marosvásárhelyi CSU Medicina a következő körben a SCMU Craiova ellen mérkőzik, szintén két győzelemig, az első és az esetleges harmadik mérkőzést a Pongrácz Antal Sportcsarnokban rendezik. A párharc nem teljesen tét nélküli, hiszen az ötödik helyen végző csapat indulhat az európai Challenge Kupában.

Román bajnokság, nők, negyeddöntő, 2. mérkőzés
CSU Medicina Marosvásárhely – Unic Piatra Neamt 1:3 (–19, 24, –18, –13)

A további párharcok
Stiinta Bacau – SCMU Craiova 3:0 és 3:0
CSV 2004 Tomis Constanta – CSM Lugoj 3:0 és 3:0
Dinamo Romprest Bucuresti – CS Provolei Botosani 3:0 és 3:1

(forrás: szekelyhon.ro)

Címkék: románia román marosvásárhely röplabda

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr442766831

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása