A marosvásárhelyi CSU Medicina 3:1-re kikapott az Unic Piatra Neamt otthonában a román női bajnokság negyeddöntőjének első mérkőzésén. A bajnoki rájátszás első körének legkiegyensúlyozottabb csatájának, és egyben rangadójának számító párbajban az Unic kihasználta pályaelőnyét, noha az előzmények arra utaltak, hogy a Vásárhely képes lehet borítani az alapszakaszban kialakult rangsort.

Igazán jól azonban csak a második játszmában tudtak teljesíteni a vásárhelyi lányok. A lélektani előny ekkor Branko Gajics edző tanítványainál volt, ezzel azonban nem tudtak élni, a házigazdák ugyanis képesek voltak összeszedni az erejüket, és a két következő szettben meggyőző fölénnyel kerekedtek felül.

A továbbjutás kérdése azonban még nem dőlt el, hiszen szerdán 17 órától a Pongrácz Antal Sportcsarnokban ismét a CSU Medicina játszik hazai pályán, s remény van arra, hogy megismételheti az Unic ellen az egész bajnoki alapszakasz legszebb és legizgalmasabb találkozóján aratott sikert. Ehhez persze alaposan össze kell szednie az erejét, hiszen az ellenfél minden gyengébb momentumot képes kihasználni. Erre hívta fel a figyelmet a csapat edzője, Branko Gajics is a találkozó után.

„Voltak jobb periódusaink, de ez nem elég – magyarázta a tréner. – Ha győzni akarunk az Unic ellen, végig a legmagasabb szinten kell teljesítenünk. Még nem dőlt el a továbbjutás, szerdán nyerni akarunk.”

Másként vélekedik a kérdésről Vasile Ouatu, az Unic tulajdonosa, aki szerint csapata hetven százalékban már az elődöntőben érezheti magát, ugyanakkor a vezetőedző, Marian Constantin sokkal óvatosabb.

„Távolról sem vagyunk még továbbjutva – vélekedett a szakember. – Ha nem tudjuk megfelelően kezelni a következő mérkőzést, az katasztrófához vezethet, ezért győzni utazunk Marosvásárhelyre.”

Román bajnokság, nők, negyeddöntő, 1. mérkőzés
Unic Piatra Neamt – CSU Medicina Marosvásárhely 3:1 (15, –15, 17, 16)

(forrás: szekelyhon.ro)

Címkék: románia román marosvásárhely röplabda

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr642760984

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása