A Pécsi TE-PEAC hazai pályán két sima és egy szoros szettben 3:0-ra kikapott a Kaposvár juniorcsapatától a férfi NB II alapszakának 17. fordulójában. A baranyaiak pillanatnyilag a harmadik helyen állnak, egy győzelemmel lemaradva a Kiskunlacháza mögött. Riválisukkal két hét múlva idegenben csapnak össze. Ha versenyben akarnak maradni a feljutást jelentő második helyért, akkor azt a mérkőzést mindenképpen meg kell nyerniük.

A sokszoros magyar bajnok és kupagyőztes Kaposvár utánpótláscsapata kezd nagyon komoly együttessé válni. Alkatilag, dinamikában és technikai felkészültségben is az ellenfelek fölé nőnek, taktikájukat pedig kiváló szakemberek vezetésével dolgozzák ki és hajtják végre. Erről a mérkőzésről ugyan hiányzott edzőjük, Varga Péter (a serdülőcsapattal volt fontos mérkőzése), de helyettesként Horváth Dánielt, a felnőtt csapat másodedzőjét tudták csatasorba állítani.

Amíg a Kaposvár stabilan hozta a támadószerváit, addig a hazaiaknak nem alakult ki támadójátékuk, ezért az első és a második szettben simán nyert a somogyi csapat. A nyitásfogadás hazai oldalon nagyon hullámzó volt, a szép megoldások és a hibák vegyesen jelentkeztek. Ráadásul a hálónál is nehéz dolguk volt a pécsieknek, centereik nem tudták blokkjaikkal megfogni a kombinatívan, gyorsan támadó Kaposvárt. Támadásban sem volt ponterős a baranyaiak centerjátéka, de az ellenfél sáncát lekötve a szélsőtámadásokat tudták segíteni.

A harmadik játszmában két dolog történt, ami miatt más lett a játék képe: a Kaposvár többször nyitást rontott, a Pécs játéka pedig javult. Ebben a szakaszban voltak kitűnő hazai megoldások, egy-egy látványos sánc, mezőnyvédekezés, illetve Horváth Balázs ponterős támadásai. Ugyanakkor sajnálatos esemény is történt, a hazaiak liberója, Kaszás Zoltán megsérült. Később visszatért a pályára, de egyelőre nem lehet tudni, hogy kell-e mérkőzéseket kihagynia a folytatásban.

A Pécs átlagos játékot nyújtva kapott ki az esélyesebb ellenfelétől, de a harmadik szettért kár, mert azt a játszmát megnyerhették volna a hazaiak.

Gyöngyösi Zoltán, a Pécs játékos-edzője: – Ellenfelünk kimagaslik az NB II-es mezőnyből, csak extrateljesítménnyel lehet megszorítani, ami nekünk ma csak a harmadik szettben sikerült.

NB II, férfiak, alapszakasz, 17. forduló
Pécsi TE-PEAC – 1. MCM-Diamant-Kaposvár 0:3 (–14, –12, –23)

Címkék: pécs kaposvár röplabda pte nb ii peac

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr702760810

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása