Idegenben verte meg legnagyobb riválisát a BITT-Kaposvári NRC a női NB I 1-4. helyéért zajló rájátszásának harmadik fordulójában! A somogyiak 3:1-re nyertek az Extraligából kiesett Nyíregyházi Főiskola SE otthonában, így nagy lépést tettek a kilencedik hely megszerzése felé.

A somogyiak a hosszú utazást követően izgalmas első szettet játszottak. A játszma első felében még a hazaiak vezettek, a második technikai szünetben aztán már a kaposváriaknál volt az előny. Ezután megsérült a szabolcsiak rutinos feladója, Natalija Akimova, aki már nem is tudott visszatérni a pályára. A nyitó játszmát végül 25:23-re nyerte a látogató, a második játékrészben pedig már magabiztosan szerezte meg a győzelmet. Lelassult a nyírségiek játéka, ami feküdt a somogyiaknak. A harmadik részben elaludt a vendégcsapat, a lányok nem tudták ponttal befejezni a támadásokat, így végül el kellett könyvelniük a vereséget. A negyedik szettben végig vezettek a kaposváriak, és 17:23 után ugyan elbizonytalanodtak, de végül Kondor Gabriella ásznyitásával eldöntötték a mérkőzés sorsát (1:3).

A Kaposvár játékosai 16 ászt nyitottak a találkozón, és a látottak alapján megérdemelten szerezték meg a győzelmet. A csapat három meccsből hármat nyert, így egyre közelebb kerül a kilencedik hely megszerzéséhez.

Akimova az első szettben 17:13-as hazai vezetésnél sérült meg, a juniorkorú Homoki Judit ugrott be a feladóposztra. Szalai Gabriella derékbántalmai miatt mindössze három percet játszhatott, mindez túlságosan nagy hátrányt jelentett a hazaiaknak az egyébként is jó erőkből álló Kaposvárral szemben. Ettől függetlenül többnyire jól küzdöttek a házigazdák, és a megnyert szett még jól jöhet nekik a végelszámolásnál.

NB I, nők, rájátszás, az 1-4. helyért, 3. forduló

Nyíregyházi Főiskola SE – BITT-Kaposvári NRC 1:3 (–23, –13, 23, –19)
Nyíregyháza, 150 néző. Játékvezetők: Nagy L., Csikós
Nyíregyháza: Akimova, Szikszai, Czipták, Morvai, Sipos T., Botos F. Csere: Török (liberó), Szalai, Tóth D., Homoki. Edző: Kolozsi János
Kaposvár: Pintér Zs., Harmath Zs., Horváth P., Balajcza, Szombathelyi Sz., Pálfy. Csere: Horváth Zs. (liberó), Ihász, Kondor G. Edző: Halász Márta

(forrás: Szabolcs Online, kapos.hu)

Címkék: nyíregyháza kaposvár röplabda főiskola bitt nyíregyházi főiskola

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr222754714

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jenke 2011.03.20. 11:27:38

Na látjátok csajszik megy ez nektek, csak nem megijedni senkitől.Így tovább lelkesen és ügyesen és akkor meglesz az a 9.-hely.
Szandi mama.

Rodics · http://hunvolley.blog.hu 2011.03.20. 14:50:08

Drága Szandimama!!! Üdvözlünk, puszilunk Téged!!!
süti beállítások módosítása